Pandurii vor victorie în faţa Oţelului după o secetă de trei ani

Pandurii au două obiective majore pentru meciul de azi cu Oţelul Galaţi. Să-şi păstreze fotoliul de lider şi să obţină primul succes în faţa gălăţenilor după o pauză de 3 ani. Ultima victorie a fost cu Sorin Cârţu pe bancă în iunie 2009.

Deşi echilibrate valoric, Pandurii şi Oţelul sunt departajate în mod neaşteptat de clar de statistică. Gălăţenii au câştigat 5 din ultimele 6 dueluri cu Pandurii şi au 4 succese la rând! Nici prezenţa lui Grigoraş pe bancă nu a schimbat situaţia. Grig a pierdut toate cele 3 dueluri cu fosta sa echipă, unul din ele ce-i drept la „masa verde”, 0-3.

Pandurii – Oţelul Galaţi, azi ora 19, Stadionul „Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, în direct pe Dolce Sport

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad – Voiculeţ, Nistor, Maxim – Grigoraş, Matulevicius, Ibeh.         Antrenor: Petre Grigoraş.

Oţelul: Brăneţ – Râpă, Perendija, Sergiu Costin, Cârjă – Giurgiu, Inkango – Benga, Băjenaru, Iorga – Pena.        Antrenor: Dorinel Munteanu

Bilete: 5 lei – peluze, 10 lei – Tribuna I şi II, 15 lei – Tribuna 0.

Rămân lideri ?

Principalul obiectiv al pandurilor în meciul din această seară e să-şi păstreze fotoliul de lideri. O performanţă demnă de lăudat după 5 etape. „Sperăm să obținem o victorie care să ne țină pe o poziție fruntașă cel puțin încă o etapă. Nu-mi doresc niciodată să pierd puncte, mai ales pe teren propriu, indiferent cu cine jucăm. Nu vreau să mă gândesc la un rezultat de egalitate. Nici la Vaslui nu m-am gândit neaparat că mergem la un rezultat de egalitate, cu toate că nu mi-a displăcut rezultatul. Un 0-0 e un rezultat urât pentru mine, dar am riscat mai puțin pentru că întâlneam o echipă puternică, valoroasă. Acum, ținând cont că jucăm pe teren propriu, aș considera un semieșec un rezultat de egalitate”, spune Grigoraş care a obţinut până acum 3 victorii şi un egal în primele 4 etape din noul sezon.

Mai multe revanşe de luat

Gorjenii au toate motivele să-şi dorească să bată Oţelul. N-au mai făcut-o din iunie 2009, un 1-0 chinuit cu Cârţu antrenor la Tg-Jiu. De atunci dezastru! 5 eşecuri şi un egal. Grigoraş are şi el şansa să-şi bată fosta echipă, alături de care a obţinut cele mai notabile rezultate. „De când am venit la Pandurii am pierdut toate jocurile cu Oțelul Galați, indiferent cum, pe teren sau în afara lui. N-am luat niciun punct și așa cum am reușit la Vaslui să spargem gheața să luăm un punct poate reușim și acum să obținem o victorie. Nu ne va fi ușor, nu ne vom lua după ultimul joc al lor. Îi cunosc foarte bine, dar asta contează mai puțin”, spune Grigoraş ai cărui foşti elevi au început slab campionatul, cu doar o victorie din primele 4 meciuri. În plus Galaţiul l-a pierdut şi pe Sârghi care s-a accidentat destul de grav la partida cu CFR Cluj, scor 1-2. „E o echipă extrem de echilibrată și de omogenă. Poate este cea mai omogenă echipă din Liga 1. Au cel puțin zece jucători care joacă de 5,6,7 ani împreună. E o echipă greu de învins. Am simțit-o pe pielea noastră în meciurile directe. Chiar dacă nu au avut un început de campionat strălucit, cunoaștem foarte bine forța lor și suntem convinși că ne va aștepta un examen poate mai dificil decât cel de la Vaslui.

Ultimele rezultate directe Pandurii Oţelul:

06/05 2012 Oțelul Galați 2 : 1 Pandurii Târgu Jiu

06/11 2011 Pandurii Târgu Jiu 0 : 1 Oțelul Galați

25/02 2011 Pandurii Târgu Jiu 0 : 3 Oțelul Galați (masa verde)

30/07 2010 Oțelul Galați 2 : 0  Pandurii Târgu Jiu

02/04 2010 Oțelul Galați 1 : 1   Pandurii Târgu Jiu

27/09 2009 Pandurii Târgu Jiu 2 : 3   Oțelul Galați

10/06 2009 Pandurii Târgu Jiu 1 : 0  Oțelul Galați

„În meciul acesta aș sacrifica orice să câștigăm. Suntem pe un drum bun, avem multe puncte și parcă am prins gustul punctelor. Parcă aș sacrifica spectacolul dacă aș fi 100% convins că aș avea asigurate toate cele trei puncte.”                                                

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: