Pandurii vor victorie la Târgu Jiu după 9 luni de exil !

Pandurii caută victoria cu orice preţ la revenirea pe teren propriu după o pauză de 9 luni şi jumătate. Ultimul meci pe Municipalul din Târgu Jiu a fost tocmai pe 16 octombrie, 0 la 2 în Cupă cu U Craiova, de atunci Pandurii disputând toate partidele considerate „acasă” la Turnu Severin.

Pandurii: Lazar - Rusu, Viera, Chiricheş, Vlad – Nistor, Pintilii, Vranjes -  Lemnaru, Batin, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.

Absenţi: Pleaşcă (accidentat), Voiculeţ (suspendat), Grecu (transferat la U Cluj)

FC Braşov: Felguieras -  Cr. Ionescu, Majernik, Cr. Munteanu, Madeira -  Toloza, Di Stefano, Stângă, Cristescu -  Chipciu, Hadnagy. Antrenor: Daniel Isăilă.

Stadion: Municipal, „Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, astăzi ora 18:30.

Bilete: 5 lei – peluze, 10 lei – Tribuna I şi II, 20 lei – Tribuna zero. Biletele se găsesc la sediul clubului Pandurii din strada Victoriei, nr. 22-24.

Primul adversar care stă în calea fericirii pandurilor este Braşovul, fost al lui Toni Conceicao. Portughezul a plecat nemulţumit de la echipă înaintea startului de sezon şi mulţi s-au grăbit să-i considere pe stegari favoriţi cerţi la retrogradare. Braşovul are însă gânduri mari, de Europa League, şi au demonstrat asta în prima etapă când au învins Mediaşul european cu 2 la 1.

Grig se teme de stegari

Deşi n-au pierdut în prima etapă la Piatra Neamţ, putem spune că Pandurii a ratat startul de sezon. Jocul fără orizont din prima repriză cu Ceahlăul va rămâne o amintire urât, promite însă Grigoraş care aşteaptă altceva de la elevii săi în această seară. Adversarul e unul capabil de surprize însă. Mulţi îi cântau prohodul Braşovului după ce Toni Coinceicao a dat bir cu fugiţii din cauză că patronul Ioan Neculaie era strâns la pungă şi nu investea în transferuri. La echipă a rămas însă „mantaua” de vreme rea, Isăilă iar stegarii vor nici mai mult nici mai puţin decât un loc de Europa League! „E cel mai important examen, ar fi fantastic să câştigăm şi să avem 4 puncte după 2 meciuri. Nu avem însă un meci uşor. Braşovul ne-a pus mari probleme şi anul trecut când abia i-am învins în ultimul minut. Braşovul are un pas în faţa noastră, ne-au bătut în primăvară cu 3 la 1, au bătut Gazul în prima etapă. Plecările de jucători nu i-au afectat, au venit alţii, unii chiar de la Real Madrid, vor în cupele europene, au obiectiv un loc în primele 5! Au 3-4 jucători pe care nu-i cunoaştem dar e foarte foarte important cum jucăm noi. Sper ca acest campionat să fi început pentru noi în minutul 46 la Piatra Neamţ iar cu Braşovul să jucăm mult mai bine, mai ales că revenim pe propriu teren după exil”, spune antrenorul pandurilor.

Apel către suporteri

Grigoraş n-a prins decât două meciuri ca antrenor al pandurilor pe Stadionul Municipal. A învins la debut pe Sportul cu 1 la 0 şi apoi, o săptămână mai târziu, a cedat în faţa Craiovei în Cupă cu 0 la 2. Antrenorul speră ca suporterilor gorjeni să le fi fost „foame” de fotbal de liga întâi în aceste 9 luni de exil şi să vină în număr mare diseară la stadion. „Revenim pe propriul teren după exilul la Severin şi sper să o facem cu dreptul. Noi aşteptăm ca suporterii să umple stadionul, dar nu putem să-i forţăm decât prin jocul nostru şi prin rezultate. Dacă vor veni în număr mare şi noi vom da satisfacţie şi meciurile următoare, stadionul va fi plin. Noi suntem cei care-i putem aduce sau îndepărta de la stadion. Normal ar fi să vină cât mai mulţi pentru că am avut un retur destul de bun, începutul nu a fost extraordinar, dar nici rău, lumea nu a mai văzut un meci la Târgu Jiu de nouă luni. Cred că vor dori să vadă un joc de Liga I“, spune convins antrenorul pandurilor.

Rusu, în duel cu foştii colegi

Meciul cu FC Braşov va fi unul special pentru un anume pandur. Adrian Rusu îşi va înfrunta fosta echipă, la care a fost împrumutat sezonul trecut. „Ca jucător profesionist trebuie să joci acolo unde ai contract, deci nu va fi un meci special. O să-mi văd de jocul meu. Şi când am evoluat la Braşov mi-am făcut datoria pentru acea echipă atunci când am jucat împotriva Pandurilor. Mi-aş dori să câştigăm, egalul de la Ceahlăul nu ar avea o valoare mare dacă nu o să câştigăm şi cu Braşovul. Cred că va fi o atmosferă frumoasă la revenirea acasă şi sper să câştigăm”, spune Rusu care e deja veteran la Târgu Jiu, fiind aici din 2007.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: