Paraschiv (PNL): Cred în varianta dizolvării consiliului local

Mihai Paraschiv, consilier local la Târgu Jiu din partea PNL, susține că primarul liberal Marcel Romanescu nu poate face mare lucru cu un consiliu ostil. Paraschiv este adeptul demarării procedurilor de dizolvare a Consiliului Local Târgu Jiu, decât să asistăm la încă doi ani și jumătate de scandal.

Paraschiv susține că dizolvarea Consiliului Local acum ar fi o variantă mai bună decât să așteptăm încă doi ani de scandal. „Din nefericire, avem o componență a Consiliului Local așa cum este, așa cum a fost aleasă acum un an și ceva, și, în cel mai nefericit caz, mai avem încă doi ani și jumătate de lucru în această formulă”, a spus consilierul Mihai Paraschiv la TV Sud.

Acesta spune că ar fi nevoie de un număr importat de semnături de la târgujieni. „Din punctul meu de vedere, cele 20.100 de semnături nu sunt foarte greu de strâns, nu e nici ușor, dar ar fi un prim pas pentru a intra în normalitate. Dacă am reuși acest lucru, nu ar mai fi problemă de cvorum ulterior, pentru că m-aș aștepta ca majoritatea PSD-ALDE-PSRo să boicoteze acest demers”, a mai spus Paraschiv.

Radu Miruță, președintele USR Gorj, a spus la aceeași televiziune că un astfel de demers al fi de luat în calcul, dar ar fi mult mai interesat să afle mai întâi ce proiecte concrete are Romanescu pentru Târgu Jiu și ce proiecte are majoritatea din consiliu, pentru că părțile par să se certe pentru totul altceva.

Consilierul local ALDE, Eduard Lădaru, a spus că ar fi de acord cu un referendum pentru dizolvarea Consiliului Local Târgu Jiu, dacă s-ar face concomitent și un referendum pentru demiterea primarului Romanescu, pe care îl consideră incapabil.

Vizualizări: 923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: