Parc de iarnă pe Insulița Jiului, cu patinoar artificial și carusel

Administraţia locală din Târgu Jiu vrea să înființeze pe Insulița de pe Jiu un parc de iarnă. Primăria speră să atragă aici agenți economici care să vină cu un patinoar artificial, căsuțe de lemn, poate chiar și un carusel. Pentru asta, au fost stabilite taxele pe care aceștia ar urma să le plătească pentru folosirea ternului primăriei de la intrarea pe Insuliță.

Înființarea Parcului de Iarnă a fost avizată de consilierii municipali. Va fi amenajat pe terenul situat în partea de sud a Insuliței, practic chiar la intrarea de pe podul peste Jiu și va fi deschis pe perioada 15 decembrie-15 februarie. Administrația locală a pus la bătaie o suprafață de 600mp pentru amplasarea unui patinoar artificial. Reprezentanţii primăriei Târgu Jiu au spus că au solicitări din partea agenților economici în acest sens, dar și din partea copiilor care cer înființarea unui astfel de parc de iarnă. "Putem organiza în acest Parc de Iarnă: patinoar, câteva căsuțe pentru alimentație publică, ceai, un carusel pentru copii dacă este cineva interesat să aducă, pot să vină și cu rulote sau corturi de dimensiuni mai mici. Noi am avut o solicitare a unui agent economic care a avut patinoar în Craiova și a spus că este interesat să-l monteze. Avem solicitări de ani de zile pentru caruseluri", a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.
Comercianţii care vor veni aici vor trebui să plătească taxe pentru suprafeţele folosite. Astfel, a fost stabilită o taxă de 2 lei/mp/zi pentru amplasarea de chioşcuri, 0.10 lei/mp/zi taxa de utilizare temporară pentru amplasarea patinoarului, 0.15lei/mp/zi pentru amplasarea caruselului de joacă pentru copii.

Vizualizări: 2,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: