Parcarea lui Romanescu, blocată de consilieri

Şedinţa de îndată convocată de primarul Marcel Romanescu pentru achiziţionarea unui teren de 2.000 de mp, situat lângă BNR, în vederea ridicării unei parcări, nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum. La ședință s-au prezentat doar 12 consilieri din 21, dar era nevoie de 14, fiind vorba de o decizie de patrimoniu. Licitaţia pentru teren va avea loc marţi, 19 decembrie, de aici urgenţa şedinţei, a explicat primarul Romanescu,

Marcel Romanescu a propus participarea primăriei la licitația pentru cumpărarea unui teren de 2.000 mp în str. Geneva, prețul de pornire fiind de 1,8 milioane de lei fără TVA. Primăria ar vrea să facă acolo o parcare. Bucata de teren este scoasă la vânzare de ani buni de Siomax, în calitate de lichidator judiciar al SC Lexistar SRL, proprietarul terenului.

Primarul Romanescu spune că banii nu se vor pierde în situaţia în care primăria nu va reuşi să cumpere terenul la licitaţia de marţi, ultima pe care Siomax o mai organizează anul acesta. „Toată suma se reportează pentru anul viitor, nu există niciun fel de pierdere şi se vor regăsi în proiectele de investiţii pentru anul 2018”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Chiulangiii, traşi la răspundere 

Viceprimarul Adrian Tudor s-a arătat deranjat de faptul că cinci dintre colegii săi de la PSD au absentat, în condiţiile în care la şedinţa de comisii de joi se înţeleseseră că vor participa. Printre consilierii care au boicotat şedinţa se numără: Viorel Petcu, Iulia Vână, Ștefan Constantin, Mihai Gherghe, Liliana Luca, toţi PSD, Daniela Grădinaru, Maria Țambrea sau Ion Săvoiu.

Vicele Tudor crede că este oportună achiziţia terenului. „Îmi pare rău că nu i-am avut pe toţi colegii prezenţi, am înţeles şi motivele obiective ale unora, dar ca preşedinte executiv al PSD Târgu Jiu o să am o discuţie la modul cel mai serios, dacă vedem aşa cum trebuie interesul comunităţii atunci când suntem aleşi locali (...). Este genul de investiţie pe care o susţin fără niciun fel de rezerve pentru că nu vorbim aici de interese politice”, a comentat Adrian Tudor.  Viceprimarul a spus că primăria are un motiv în plus să cumpere acea suprafaţă deoarece s-ar suprapune în documentele cadastrale cu terenul pe care se află Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”. Temerea lui Tudor este că terenul va fi cumpărat de altcineva, dacă primăria nu se grăbeşte, şi astfel s-ar pierde aleea şi locurile de parcare. 

Lădaru nu vrea parcare

Consilierul local ALDE Eduard Lădaru spune că va vota proiectul, dar nu este de acord cu înfiinţarea unei parcări pe acel teren. „Circulaţia va fi blocată şi mai mult pe strada Griviţei şi pe strada Comuna din Paris. Faptul că dai drumul la maşini pe sensul respectiv nu s-ar fluidiza traficul. Aş fi de acord pentru cumpărarea terenului pentru că acel teren va veni pe Calea Eroilor şi atunci este absurd să laşi ca pe terenul respectiv să se construiască nu ştiu ce kitsch pe acolo, vreun bloc, nişte birouri. Cel mai bine este să fie achiziţionat de municipiul Târgu Jiu şi să vedem ce facem pe terenul respectiv să fie în concordanţă cu Calea Eroilor”, a explicat Eduard Lădaru.

Galerie foto


Vizualizări: 1,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: