Parlamentar: E posibil ca Romanescu să treacă la PSD

Se „încing” discuţiile pe scena politică din Gorj. Primarul Marcel Romanescu ar fi dorit în PSD şi este chiar sfătuit de un fost social-democrat să facă acest pas pentru că nu ar greşi.

Afirmaţia a făcut-o senatorul ALDE Scarlat Iriza. În schimb, Romanescu nu vrea să mai dea apă la moară şi spune că nu are în plan să plece din PNL. O astfel de schimbare ar duce însă la pierderea mandatului de primar înainte de vreme.

De altfel, ALDE a avut discuţii avansate cu Marcel Romanescu să treacă în tabăra lui Călin Popescu Tăriceanu. La un moment dat, Dian Popescu îi oferise chiar funcţia de conducere. Și când toate vocile îl dădeau pe Romanescu la ALDE, toate discuţiile au luat sfârşit. Cel puţin, pentru moment. „Eu nu m-am băgat în partea politică. Am avut o relaţie mai rece cu Dian Popescu şi nu am vrut să mă bag”, a declarat senatorul ALDE, Scarlat Iriza, la Radio Infinit.

Iriza: Nu ar greşi dacă ar pleca!

În schimb, Iriza este convins că primarul ar putea face pasul chiar către PSD în 2020, când va încheia mandatul din fruntea Primăriei Târgu Jiu. Dacă va negocia bine, va fi un pas înainte, spune Iriza: „E posibil să treacă la PSD Marcel Romanescu. PSD e un partid care din orice poziţie are 33-35% puşi deoparte, indiferent cât de rău ar sta şi indiferent cine conduce partidul. Poate să fie şi Weber şi Cârciumaru preşedinte în locul lui Dragnea, partidul tot are 35%. Nu ar greşi ca om politic dacă se duce la PSD, mai ales dacă negociază o funcţie importantă sau o candidatură”.

Acest gând nu-l tentează şi pe Iriza. Senatorul susţine că îi prieşte la ALDE şi nu ar vrea să revină în partidul său de suflet, chiar şi în ciuda neînţelegerilor cu liderul Dian Popescu. „Eu nu aş vrea să mă întorc în PSD. Mă simt bine aici. Am nişte colegi extraordinari. Suntem nouă senatori la Bucureşti, facem treabă fiecare pentru judeţul lui. Eu cred că într-un an şi puţin, am făcut destul pentru judeţul Gorj pentru că legile se mişcă destul de greu”, a mai spus Iriza.

Marcel Romanescu nu a vrut să comenteze aceste declaraţii, afirmând că „momentan este membru PNL, liderul organizaţiei municipale şi nu are de gând să plece din acest partid”.

Vizualizări: 999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: