Parlamentarii intervin în scandalul busturilor: Intrăm într-o zonă de copii mici

Parlamentarii sfătuiesc autorităţile judeţene să facă demersuri pentru ca busturile soţilor Tătărescu să fie puse la loc. Florin Cârciumaru și Dan Vîlceanu spun că nu înţeleg decizia Ministerului Culturii și că tot scandalul ar avea la bază o răzbunare. Primarul Marcel Romanescu este sfătuit să nu demoleze soclurile și să încerce să obţină avize pentru ca statuile să fie reamplasate în Parcul „Arethia Tătărescu” din Târgu Jiu, nu la Vladimir.

Deputatul Dan Vîlceanu a explicat că busturile ar putea fi modificate, apoi repuse pe socluri. Asta pentru că Ministerul Culturii a stabilit că nu corespund din punct de vedere estetic cu marile personalităţi ale Gorjului. “Nu corespund acum, bun! Le dăm jos, le reparăm, le ducem înapoi. De ce să le duci la Vladimir? Eu nu văd logica! Am înțeles că sunt și supoziţii că ar fi o răzbunare. Intrăm într-o zonă de copii mici care se supără unul pe altul și unul ia lopățica și pleacă. Vorbim de oameni care se ocupă de binele comunităţii. Deciziile nu au niciun fel de logică. Probabil că ne vom trezi și cu bustul lui Nicolaescu dat jos și dus în cine ştie ce comună. Poate la Cătunele, nu știu”, a declarat deputatul Vîlceanu.

Că toată acțiunea a fost „orchestrată” împotriva sculptorului Paul Popescu ştie și senatorul Florin Cârciumaru. Acesta sfătuieşte autorităţile locale şi judeţene să mai insiste la Ministerul Culturii și să nu mute busturile de la Târgu Jiu. „A fost un fel de răzbunare a celor din Comisia de Specialitate împotriva domnului Paul Popescu. Nu am înţeles această problemă. Eu nu am respectat decizia Ministerului Culturii să dau jos busturile soţilor Tătărescu și al lui Sergiu Nicolaescu. Un aviz se poate obţine dacă este insistenţă din partea Consiliului Județean. Nu trebuia să dea busturile jos. Trebuia să mai insiste la Ministerul Culturii pentru că s-au mai schimbat din membrii Comisiei de Specialitate și să nu ia de bune adresele de la Ministerul Culturii atâta timp cât noi am înțeles că este un conflict personal între doi oameni, domnii Boroianu și Popescu. Mie, unul, îmi place cum arată busturile”, a precizat Florin Cârciumaru.

„Nu m-aș grăbi să le duc la Vladimir!”

Mai mult, senatorul i-a transmis lui Marcel Romanescu să nu demoleze nici soclurile prea curând, sperând că se vor tranșa lucrurile. “Eu aș încerca din nou să iau avizele pentru ca busturile să fie reamplasate unde au fost. Nu m-aș grăbi să le duc la Vladimir. Îl sfătuiesc pe domnul primar să nu demoleze cele două socluri și să insiste cu Consiliul Județean, la Minister, să obținem avizele pentru reamplasarea celor două busturi”, a încheiat Cârciumaru.

Busturile Arethiei și al lui Gheorghe Tătărescu au fost date jos cu flexul de angajații Muzeului Județean Gorj și se află în holul instituţiei. Potrivit deciziei Consiliului Județean, acestea vor fi mutate în curtea Casei Memoriale “Tudor Vladimirescu” în această lună.

Vizualizări: 793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: