Parlamentarii PDL au participat la Ziua Recoltei de la Turceni

Ziua Recoltei a fost sărbătorită ieri cu mare fast şi de locuitorii din Turceni. La manifestări au participat şi deputatul Severus Militaru şi senatorul Ion Ruşeţ. Tot ieri a fost inaugurat primul supermarket al oraşului, un proiect realizat de către consiliul local în asociere cu o firmă privată, la iniţiativa unuia dintre cei mai implicaţi oameni ai zonei, liderul sindical Eugen Iovan.

Preţurile mici pe care le-au solicitat producătorii au făcut ca legumele şi fructele expuse să nu rămână doar obiecte de expoziţie, toată lumea plecând cu sacoşele pline cu toate minunăţiile toamnei, de la nuci, gutui şi mere la tot felul de legume pentru asortatele murături care, în ciuda denumirii, îndulcesc mesele bogate ale iernii. Dar, între toate câte au adus cu ei oamenii din Turceni şi cei din localităţile înconjurătoare, cea mai mare atracţie a fost un bostan de câteva zeci de kilograme, pe care admiratorii au ţinut să-l imortalizeze în fotografii.

Militaru, răsplătit de elevi pentru vizita la Parlament

Ziua Recoltei i-a adus ieri între oamenii strânşi la sărbătoare pentru prima dată pe toţi consilierii locali ai PDL şi PNL, lipsa celorlalţi făcându-se remarcată de cei prezenţi. „În contextul de azi, când culoarea politică e folosită, din păcate, din ce în ce mai des drept criteriu când se pune problema sprijinirii acţiunilor comunităţilor, este de apreciat faptul că pentru o zi toţi consilierii PDL şi cei ai PNL din Turceni au fost împreună alături de oameni şi şi-au dat concursul la buna organizare a evenimentului”, a apreciat senatorul PDL, Ion Ruşeţ.

Deputatul Severus Militaru a plecat de la Turceni cu un  coş plin cu fructe de sezon, cadoul venind de la elevii de la Grupul Energetic Turceni au ţinut să i-l facă deputatului Severus Militaru.

Elevii l-au răsplătit pentru „excursia de la sfârşitul verii la Parlamentul României”. Deputatul a împărţit fructele tot micuţilor ce mişunau prin împrejurimi. Militaru a ţinut să facă o poză cu bostanul ce cântărea câteva zeci de kilograme, acest fiind atracţia manifestării.

Premiaţi de primărie

Dintre celelalte exponate adiţionale anotimpului sărbătorit, au făcut senzaţie împletiturile din nuiele şi din foi de porumb, butiile cât palma, tot din lemn de dud, care-şi caută locul pe mesele domnilor, oalele de pământ în preajma cărora simţeai deja mirosul sarmalelor dacă închideai un pic ochii, ţesăturile din lână, prevestind apropierea rece a iernii. Proiectul evenimentului în care “s-au numărat bobocii sădiţi în primăvară”, cum îl numea unul dintre proprietarii celui mai roşu şi mai fraged gogoşar din piaţă, era conceput cu câteva premii consistente pentru cele mai frumoase standuri. Primăria a hotărât ca toate standurile să fie premiate. Fiecare producător a plecat acasă cu diploma care îi atestă participarea şi mai bogat cu o sută de lei.    

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: