Pași pentru o fabrică de componente auto în Bălești

Se fac pași pentru conturarea unui parc industrial în localitatea gorjeană Bălești. Pe o suprafață de zece hectare, vor fi construite hale. Deja a fost semnat un prim acord cu o firmă din Polonia care construiește componente auto și care vrea să-și înceapă activitatea în județul Gorj.

Compania construiește, în principal, remorci pentru autocamioane. Parcul Industrial va fi realizat în Tălpășești, pe izlazul comunal. „O să înființăm un parc satelit al Parcului Industrial Bumbești-Jiu. Este un lucru extraordinar, o idee foarte bună de a face la Bălești, unde avem izlazul comunal, la Tălpășești, pe o suprafață de 10 hectare, cu posibilitatea de extindere la 20-30, în contextul în care investitorul vine și arată că dezvoltă, aduce locuri de muncă și vrea să facă ceva”, a spus Mădălin Ungureanu, primarul din Bălești.

Autoritățile au mai purtat discuții și cu o companie din domeniul IT, dar nu s-a concretizat nimic. „S-a semnat deja un acord. E o firmă foarte puternică, o firmă constructoare auto din Polonia, firmă care construiește componente, semiremorci, remorci pentru autocamioane. Dacă acordul a fost semnat, este un prim pas pentru a da încredere că acolo se va dezvolta zona. Am mai avut discuții și cu o firmă ce era creatoare de componente IT, dar a renunțat pe parcurs”, a mai spus edilul, într-o emisiune la Tele3.

Vizualizări: 2,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: