Pasiunea pentru cărți i-a adus o casă mai frumoasă și primul tort din viața familiei

Zeci de voluntari s-au mobilizat după ce au aflat povestea băiatului din comuna gorjeană Alimpești, pentru care cărțile sunt mai presus de orice. Oamenii cu inimă bună au pus mână de la mână și au strâns bănuți să-i modernizeze căsuța băiatului și, mai ales, să-i cumpere o bibliotecă nouă unde să-și așeze cea mai mare avere a sa: cele peste 200 de cărți.

Povestea lui Valentin, puștiul de 13 ani, din Alimpești, a înduioșat o țară întreagă și nu a rămas fără ecou. Mai mulți tineri din Gorj s-au mobilizat să-i dea o mână de ajutor familiei sale. Aceștia au strâns bani din donații, au pus și din buzunarul lor și s-au apucat să reabiliteze căsuța cu două camere în care stă Valentin, doi frați mai mari și tatăl lor. „Am început de vineri. Am pus și noi bani, cât am avut, au mai pus și alți prieteni, am făcut o listă de materiale și am venit să dăm o mână de ajutor. Vrem să reabilităm camera lui pentru început. Am turnat șapă și vom aduce mobilier nou și, bineînțeles, o bibliotecă pentru cărțile lui”, a spus unul dintre voluntari.

„Eu am aflat de poveste de pe internet. Am rămas impresionată când am văzut cât citește, că îi place, i-am adus cărți multe și ajutăm la modernizarea casei. Avea nevoie pentru că locuiește în condiții mai grele. Vom ajuta în fiecare zi. Suntem voluntari care nu ne știam în viața reală. Ne-am strâns pe Facebook și am zis să facem o faptă bună pentru Valentin, că el ne-a unit”, a spus un alt voluntar.

Pentru Pantelimon Cărbunescu, tatăl lui Valentin, ziua de duminică a fost una specială. A fost ziua lui de naștere. A împlinit 52 de ani. A fost și pentru prima dată când a primit un tort. I l-au dăruit tot voluntarii. „Au aflat că este ziua mea. Și mi-au adus și un tort. Nu știu cum să le mulțumesc. Nu că a fost cel mai frumos tort din viața mea, a fost primul tort pe care eu l-am primit vreodată. Le mulțumesc din suflet pentru ce fac pentru mine și pentru copiii mei”, a spus bărbatul.

Galerie foto




Vizualizări: 2,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: