Păţania unui afacerist din Târgu Jiu: A cumpărat o ruină şi de trei ani nu poate investi în ea

Un afacerist din Târgu Jiu a cumpărat, în anul 2014, centrala termică din zona General Tell, în spatele Băncii Transilvania, clădire în care se adăpostesc şi în ziua de azi oamenii străzii, un loc desprins parcă din filmele de groază. Bărbatul a cumpărat-o în scopul de a o transforma în spaţiu comercial şi birouri, însă de trei ani nu se poate atinge de centrală, pentru că deşi i-a fost vândută ca dezafectată, prin ea trece principala conductă de alimentare cu apă a cartierului.

Nicolaie Marcu este târgujianul care a cumpărat în anul 2014 centrala termică din General Tell, prin licitaţie, de la Primăria Târgu Jiu. A plătit pentru ea circa 600.000 de lei, spune bărbatul, în preţ intrând pe lângă construcţie, care este o ruină, şi terenul de sub ea. Bărbatul mărturiseşte că a cumpărat obiectivul cu promisiunea că autorităţile locale vor rezolva să-i vândă şi terenul din jur împrejurul centralei, pentru a avea astfel intrarea asigurată în clădire. Nu numai că autorităţile nu s-au ţinut de cuvânt, însă i-au vândut omului o centrală prin care trece conducta de alimentare cu apă a cartierului, care este perfect funcţională. „Am fost un om de bună credinţă care a cumpărat această centrală cu scopul de a scăpa cartierul de această ruină şi de a face acolo spaţii comerciale şi birouri. Au trecut trei ani de când am cumpărat şi nu am putut să mişc un deget pentru că, deşi mi-a fost vândută ca dezafectată, prin ea trece conducta de apă. De ani de zile mă plimbă de la unul la altul, Aurel Popescu, Ermina Pasăre şi Grigore Jianu”, a spus afaceristul Nicolaie Marcu.

Parcare de jur împrejurul centralei

Ca şi când răul n-ar fi fost complet, autorităţile locale au trântit în jurul centralei o parcare care îngrădeşte din start accesul în centrală. „Oamenii mi-au sărit mie în cap că am cumpărat-o şi o ţin în starea asta de degradare, dar trebuie să ştie oamenii că din cauza primăriei este în starea asta. Mai este puţin şi pică, iar eu sunt legat de mâini şi de picioare. Ba mai mult, mi-au spus că dacă o dărâm complet nu mai pot construi decât 30% din actuala suprafaţă, că aşa spune legea. Dacă ştiam în ce mă bag, mai bine le-o lăsam să facă ei ce vor cu ea”, a declarat Nicolaie Marcu.

Plângere penală

Bărbatul mărturiseşte că deşi este proprietarul centralei, în urmă cu câteva luni s-a trezit că o mână de salariaţi ai primăriei au venit şi au dezafectat un coş al centralei cu scopul de a-l vinde la fier vechi. Marcu intenţionează să facă acum plângere penală. „Când m-am dus să le cer socoteală, de ce au luat coşul că era al meu, au spus că nu e problemă că mi-l aduc acasă, că n-au ştiut că era prins în contract”, a spus Nicolaie Marcu.

Ce spune primăria

Situaţia pare să fi scăpat de sub control dacă analizăm punctul de vedere transmis de Primăria Târgu Jiu cu privire la această problemă. Reprezentanţii instituţiei ne-au spus ce îi spun şi omului de afaceri de ani de zile. „Reprezentanții primăriei și operatorului de apă-canal au făcut identificarea conductei care traversează această construcție, ocazie cu care au constatat că este funcțională și alimentează cu apă blocul învecinat, motiv pentru care Aparegio SA a întocmit documentația în vederea devierii acesteia, fiind deja trasat traseul noii rețele”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Galerie foto




Vizualizări: 7,944

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: