Patinoar la Târgu Jiu, dar nu pe Insuliţa Jiului

Iubitorii mişcării pe gheaţă se vor distra şi anul acesta la patinoarul din Târgu Jiu. Acesta nu va mai fi amenajat pe Insuliţa Jiului, ci în zona Mall Târgu Jiu.

Patinoarul va fi realizat de o societate din Craiova. Este vorba de aceeaşi firmă care în 2016 a încheiat un contract cu Primăria Târgu Jiu pentru închirierea, pe perioada iernii, a unei suprafeţe de teren pe Insuliţa Jiului, contra unei chirii de 0,10 lei/mp/zi, pentru amenajarea unui patinoar. De această dată, societatea în cauză nu a mai dorit să facă o astfel de construcţie pe Insuliţa Jiului.

„Am avut o discuţie, mi-au spus că s-au orientat spre Mall. Li s-a oferit un spaţiu, pentru că nu au mai vrut să instaleze patinoarul pe Insuliţă. Nu au mai vrut din cauza condiţiilor din zona respectivă, iarna fiind foarte mulţi curenţi puternici. Şi-au dat seama că nu prea e atractiv. Au apelat la cei de la mall şi îl fac acolo, nu ştiu exact unde, dar ştiu că au încheiat un contract”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Patinoarul a funcţionat pe Insuliţa Jiului în ultimele două ierni. De regulă, era pus în funcţiune la începutul lunii decembrie şi rămânea deschis până la mijlocul lunii februarie.

Distracţie pe gheaţă şi la Rovinari

La Rovinari a funcţionat un patinoar artificial până acum câţiva ani. Autorităţile locale sunt în negocieri pentru amenajarea unui patinoar pe Bulevardul Minerilor. „Nu ştiu sigur, suntem în tratative cu cineva, să vedem dacă ne înţelegem. Avem unul dezafectat, suntem în tratative să vedem dacă închiriem sau dacă oferim noi locaţia şi îşi pun ei costurile lor. Săptămâna viitoare avem ultima discuţie”, a spus Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

Vizualizări: 3,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: