Patru exerciții pentru care ai nevoie de ...un scaun!

Astăzi vă arăt câteva exerciții pentru partea inferioară a corpului, la fel de simple ca celelalte exerciții pe care vi le-am arătat până acum. De această dată avem nevoie de un scaun. Iată cum trebuie să le executați:

Exercițiul 1: din sprijin depărtat în fața scaunului, cobor în genuflexiune la nivelul scaunului (fără să te așezi), duci brațele în față la orizontală și revii la poziția inițială. Se fac 4 serii a câte 10-15 repetări.

Exercițiul 2: din sprijin în șezut pe scaun (fără să te sprijini pe spătar), picioarele depărtate şi îndoite, ridici piciorul drept și menții unghiul genunchiului la 90 grade, apoi cobori. Faceți 4 serii a câte 10 repetări lente pe fiecare picior, iar după a X-a repetare menținem acolo sus pentru 5 secunde.

Exercițiul 3: din sprijin cu faţa la spătarul scaunului, piciorul stâng e îndoit spre înapoi, genunchii sunt lipiți, întinzi piciorul spre înapoi și revii. Se fac 4 serii a câte 10 repetări pe fiecare picior. Exercițiul este pentru fesieri şi biceps femural (partea din spate a coapsei).

Exercițiul 4: din sprijin în spatele scaunului, o mână pe spătar şi cealaltă lateral (pentru echilibru) ridici piciorul stâng lateral cât de sus poţi, fără să îndoi genunchiul şi fără să modifici poziția spatelui. Repetăm 4 serii a câte 10 ridicări cu fiecare picior.

Ricarda Rădulescu, instructor internațional Ricy Gym

Galerie foto




Vizualizări: 1,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: