Patru gorjeni au fost reţinuţi pentru braconaj

Patru bărbaţi de pe raza localităţii Bengeşti-Ciocadia au fost reţinuţi ieri dimineaţă de poliţişti pentru braconaj. Ei nu au vrut să recunoască nimic deşi oamenii legii au găsit asupra lor mai multe arme de vânătoare, muniţie şi pradă. Braconierii se află acum în arest preventiv.

Vânătorii au ajuns ieri în arest după ce au fost depistaţi de oamenii legii că au împuşcat ilegal mai mulţi iepuri. În maşina cu care au fost la vânătoare s-au găsit mai multe arme de foc, muniţie şi trei iepuri iar al patrulea a fost descoperit pe câmp de către jandarmi. Iniţial, vânătorii nu au vrut să oprească la filtrele de poliţie însă în cele din urmă ei au fost prinşi de oamenii legii şi conduşi la Postul de Poliţie din Bengeşti-Ciocadia.  Ei nu au vrut să comenteze ce s-a întâmplat. „Cei patru au fost reţinuţi şi introduşi în arestul poliţiei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedeapsă cu închisoare”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.  

Sezonul s-a încheiat în ianuarie

Iepurii au fost împuşcaţi pe fondul de vânătoare Săcelu fără ca paznicul să ştie ceva. El a aflat de la oamenii legii ce s-a întâmplat pe fondul de vânătoare de care el este direct responsabil. „Eu nu ştiu absolut nimic, nici nu aveam cunoştinţe de aşa ceva. Eu nu am fost acolo, am aflat de la poliţişti şi de la jandarmi ce s-a întâmplat”, a declarat paznicul fondului de vânătoare.

La faţa locului s-a deplasat şi Nicolae Tonca, directorul Agenţiei Judeţene de Vânători şi Pescari Sportivi, care a ţinut să precizeze faptul că sezonul de vânătoare s-a încheiat la sfârşitul lunii ianuarie iar acum era perioada de împerechere. „Este rău ce se întâmplă, mai ales că sezonul de vânătoare la iepuri s-a închis de la sfârşitul lunii ianuarie. În această perioadă iepurii se împerechează iar dacă se vânează acum iepuroaicele sunt gestante. Din cauza unor oameni nebuni, dacă îi pot numi aşa, există posibilitatea să nu mai aveam ce vâna. Dacă sunt sezoane de vânătoare bine stabilite nu trebuie încălcate”.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: