PD-L Gorj a conturat lista de candidaţi la parlamentare

Democrat liberalii din Gorj au făcut propuneri de candidaţi pentru toate colegiile parlamentare, chiar dacă unele ar putea reveni partenerilor lor din Alianţa România Dreaptă, adică PNŢ-CD sau Forţei Civice.  Lista trimisă la Bucureşti confirmă blatul vehiculat încă de săptămâna trecută, potrivit căruia PD-L va pune un contracandidat de 5% lui Ponta, iar în schimb PSD îl va ajuta pe Ruşeţ să ia câteva procente în plus la Târgu Jiu.

Astfel, pe colegiul 1 Senat va candida pentru un nou mandat Ion Ruşeţ, în timp ce colegiul 2 Senat a fost desemnat Mircea Şcheau, un nou intrat în politică, aproape necunoscut opiniei publice. Nominalizarea acestuia ar putea fi oricum retrasă dacă respectivul colegiu va fi dorit de PNŢCD sau de Forţa Civică. Avocatul Nicolae Burchel ar putea candida în Gorj din partea PNŢ-CD, deşi iniţial şi-a anunţat candidatura de la Noua Republică. Partidul său nu a reuşit să se înregistreze la tribunal în timp util, astfel că nu mai face parte din Alianţa România Dreaptă. Burchel este originar din Gorj, din Brătuia, dar s-a consacrat ca avocat în Bucureşti, unde locuieşte de 30 de ani.

Ion Cupă, candidatul cu cele mai mari şanse

Pentru Camera Deputaţilor, pe Colegiul 1 Padeş Tismana democrat-liberalii propun candidatura lui Ion Cupă, actualul director al Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj. În mediul politic se vehiculează faptul că acesta va fi singurul colegiu câştigător al PD-L Gorj.

Pe colegiul 2 Novaci, din partea PD-L va candida prim-vicepreşedintele Dan Vâlceanu. Mai greu pentru PD-L este să găsească un candidat pe colegiul 3 Ţânţăreni, format doar din localităţi rurale. Actualul deputat Cosmin Popescu nu mai are susţinerea PD-L, din cauza unei condamnări cu suspendare, deşi este dorit nu numai de primarii democrat-liberali, ci şi de cei de la USL. În PD-L s-au vehiculat până acum drept posibili candidaţi Gabriel Nanu, fost director de exploatare minieră, şi Vasile Vlăduleanu, fost primar la Bîlteni. Ambii au refuzat să candideze şi nici nu ar fi fost cotaţi cu şanse, în condiţiile în care cei doi au pierdut în iunie alegerile locale la Plopşoru, respectiv Bîlteni. În cele din urmă, pe lista trimisă la Bucureşti spre validare a fost trecut numele lui Gabriel Nanu.

Daviţoiu va fi premiat de PSD dacă pierde rău alegerile

Pe colegiul 4 Motru – Turceni PD-L susţine candidatura actualului deputat Severus Militaru, care va avea o luptă grea având în vedere că intră în cursa electorală cu Octavian Graure de la USL şi Ilie Petrescu de la PP-DD.

Pe colegiul 5 Rovinari a fost nominalizat fostul viceprimar din Turcineşti, Dumitru Modrea, de asemenea un pierzător al alegerilor locale. Şi acest colegiu ar putea fi cedat partenerilor din ARD.

Interesantă este candidatura lui Nicolae Daviţoiu pe colegiul 6 Târgu Jiu. Încă de săptămâna trecută se vorbea de un blat făcut de Ruşeţ cu Ponta, în sensul nominalizării unui candidat de sub 5% pe colegiul Târgu Jiu, unde liderul PSD vrea să câştige alegerile cu peste 90%. Social-democraţii i-ar fi promis lui Ruşeţ câteva procente în plus la Senat, dacă PD-L pierde cu succes la Camera Deputaţilor. Şi pentru ca Nicolae Daviţoiu să piardă frumos, i s-ar fi promis şi lui postul de viceprimar al municipiului Târgu Jiu, pe locul lăsat vacant prin demisia lui Matei Nădrag.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: