Pe lângă Ponta, Geoană pare un om inteligent și un politician abil

Pot să înțeleg tupeul și nesimțirea. Le are și Băsescu, cu siguranță. Capacitatea aceea de a persevera într-o enormitate indiferent de costuri, fără limite, fără rușine, fără judecată. Cu capul înainte. Kamikaze. Această convingere orbească și siguranță de sine mai presus de vocile tuturor, până la urmă, este o calitate în politică, indiscutabil. Nu te face un om bun, n-are cum să te facă, dar te face un politician bun. Iar un politician bun nu înseamnă neapărat (dar deloc) și un om bun. Hitler a fost un politician bun, până la urmă. Judecând cinic, la rece, totul se rezumă la eficiență.

Victor Ponta are doar date incipiente de lider comunist cu mână forte: spune o grămadă de enormități pentru care, uneori, chiar subsemnatul se inflamează, laolaltă cu restul presei. Cum a zis alaltăieri, de exemplu, că el continuă minirecensământul indiferent ce se-ntâmplă. Problema cu Ponta e că n-are testicule de politician. N-are curaj, e un fătălău din care, oricât ar încerca sfătuitorii lui, nu poți face un lider autoritar. Drept dovadă, ieri a anunțat spășit că nu se mai face nici un minirecensământ. Deși cu o zi înainte anunțase clar că se va ține, ba îi mai și mobilizase pe toți primarii și prefecții într-o videoconferință plină de rigoare (haha!). Cam la fel i s-a întâmplat la începutul prăbușirii lui, când făcea pe zmeul anti-UE și care nu lasă străinii să intervină în treburile țării pe la televiziunile românești, după care mergea la liderii europeni și stătea într-un colț cu ciocul plecat ca un papagal, ascultându-le și, mai grav, asumându-și dojenile. Nici cu plagiatul ”nu mai știe exact ce a făcut” (am citat din același personaj). Mai are puțin și recunoaște el însuși că e un plagiat grosolan, fraierul ăsta, de-o să-i lase paf pe toți lătrăii gen Marga sau Șova care au acel tupeu necesar când îl apără și-ar fi în stare să nege evidențele și să sfideze bunul-simț până-n pânzele albe.

Victor Ponta e un eșec trist al politicii românești. Pe noi, pro-europenii, asta ar trebui să ne bucure. Pe ei, USL-iștii, ar trebui să-i enerveze la culme. Până și Crin pare bărbat, comparat cu fraierică ăsta. Până și Crin s-a înfoiat la Rus. Cât poate PNL-ul să accepte să fie reprezentat de-un asemenea terchea-berchea, mă-ntreb? Dar, mai ales, cât o putea PSD-ul?

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: