Pedeapsă micşorată pentru un fost primar din Gorj

Curtea de Apel Craiova a dat verdictul final în dosarul pe care procurorul Emil Moţa l-a instrumentat împotriva fostului primar de la Bâlteni, Gheorghe Păsărin, acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de serviciu, inclusiv de luare de mită în formă continuată, fals intelectual, uz de fals, pentru care a fost deja achitat de Tribunalul Gorj încă de la începutul anului.

Instanţa de la Târgu Jiu îl condamnase pe acesta atunci pentru distrugere la 3 ani de închisoare cu un termen de încercare de 5 ani, dar magistraţii din Bănie au diminuat pedeapsa până la 1 an, termenul de supraveghere fiind de 3 ani, timp în care fostul edil trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor. Dosarul l-a vizat şi pe fostul primar al comunei, dar şi pe o angajată a primăriei, ambii fiind achitaţi încă de la Târgu Jiu de acuzaţiile ce le-au fost aduse de Moţa, judecătorii neavând probe la dosar pentru a-i putea condamna pe aceştia fie şi măcar la cuantumul stabilit pentru Păsărin.

Condamnarea fostului edil s-a produs în condiţiile în care acesta a fost în arest preventiv între 15 septembrie şi 16 decembrie 2015.

Vizualizări: 1,907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: