Pedepse contopite pentru foşti şefi de primării din Gorj

Doi dintre oamenii din admistrația publică a județului ajunși în postura de condamnați penali în două dosare penale „de căciulă” vor avea de acum încolo câte o singură condamnare în cazierul lor. Biroul de Executări Penale din cadrul Tribunalului Gorj a cerut instanței de judecată contopirea pedepselor care îi vizează pe fostul secretar al Primăriei Bumbești Jiu, Victor Șolea, dar și pe fostul primar de la Padeş, Stoicănel Haralambie.

Primul a și trecut prin arestul IPJ Gorj pentru vreo câteva luni, după ce a fost implicat în două scandaluri de corupție, fiind acuzat că a luat bani și o hotă de aragaz de la o denunțătoare căreia nu îi retroceda o pădure.
Șolea a primit pedepse cu suspendare de 3 ani și, respectiv, 2 ani și 6 luni, care fuseseră înlocuite cu termene de încercare. Acum instanța a admis cererea Biroului Executări Penale și a decis contopirea pedepselor într-una de 3 ani, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 5 ani. Șolea are 68 de ani, s-a retras din viața publică și a mărturisit în fața instanței că nu mai dorește să ajungă niciodată în spatele gratiilor.
Și Stoicănel Haralambie a cerut judecătorului de caz să nu îi aplice o pedeapsă cu executare, dat fiind faptul și că este în vârstă, dar și că trebuie să aibă grijă de soția bolnavă. El avea condamnări de 2 ani și 8 luni, respectiv, 1 an și 8 luni în dosare instrumentate de DNA și în care era acuzat că a falsificat adeverințe folosite ulterior de solicitanți pentru încasarea unor subvenții ilegale de la APIA Gorj. Fostul primar și-a mărturisit greșelile în timpul proceselor și a scăpat de zăngănitul cătușelor, acum primind o contopire a pedepselor de 2 ani și 8 luni, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani.

Vizualizări: 762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: