Pedepsit după ce a spart locuinţa vecinilor. Are doar 13 ani!

Un băiat de 13 ani din Turceni a fost pus sub supraveghere specializată, decizia fiind luată de Tribunalul Gorj, la cererea Protecţiei Copilului. Măsura a fost necesară după ce minorul a intrat în locuinţa unor bătrâni, de unde a furat o sumă de bani. Părinţii lui sunt despărţiţi, mama fiind plecată la muncă în străinătate, iar tatăl neavând un loc de muncă.

Minorul locuieşte alături de tatăl său în satul Strâmba Jiu. În vara anului trecut, acesta a intrat noaptea în casa vecinilor, pentru a fura. „A pătruns pe uşa de acces care nu era asigurată, în holul locuinţei acesteia, unde cu o şurubelniţă pe care o avea asupra sa a forţat uşa din PVC situată la capătul holului şi apoi a intrat în dormitor de unde a sustras suma de 330 lei şi 50 euro pe care a găsit-o în mobilă. Minorul a regretat fapta comisă, precizând că banii sustraşi i-a cheltuit pe raza oraşului Rovinari”, se arată în hotărârea instanţei.

Părinţii copilului sunt despărţiţi din 2011. Veniturile familiei sunt compuse din alocaţia de stat a minorului, venitul minim garantat de 362 lei şi alocaţia monoparentală. Tatăl copilului s-a angajat să îl supravegheze mai atent şi să îl ajute să depăşească dificultăţile pe care le are la şcoală.

Protecţia Copilului va asigura consilierea psihologică a copilului, iar tatăl va trebui să fie mai atent la anturajul acestuia.

Vizualizări: 694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: