Pensie pentru câinii polițiști - proiect

Câinii și caii de la Poliție, Jandarmerie și Armată ar putea primi pensie la ieșirea din activitate, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament de mai mulți parlamentari de la PNL, PMP și USR. Senatorul liberal Florin Cîțu, inițiator al proiectului, a calculat că anual ies din activitate aproximativ o sută de câini și cai, iar suma necesară pentru îngrijirea lor ar fi sub 80 de mii de euro pe an.

În proiect se precizează că, potrivit legislației în vigoare, perioada de serviciu a acestor animale este de 8-10 ani, iar în momentul pensionării acestea sunt eutanasiate.
”În situații fericite, o mică parte reușesc să fie adoptate de către personalul împreună cu care au efectuat serviciul. Ținând cont de activitatea extenuantă pe care o desfășoară animalele de serviciu, aflate în slujba statului român, este în primul rând o datorie civică de a le asigura dreptul la viață și condițiile necesare de adăpost și hrană, după împlinirea vârstei de pensionare”, se menționează în expunerea de motive.

Potrivit proiectului, fiecare animal ieșit din activitate beneficiază de 300 de lei pe lună pentru îngrijire medicală. Suma poate fi decontată de către persoanele care au adoptat respectivele animale direct de la instituțiile unde acestea au activat.

Vizualizări: 1,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: