Percheziţii la contrabandişti şi falsificatori. Cine a fost vizat în Gorj!

Polițiștii din Timiș, sprijiniți de cei din Gorj, au desfășurat miercuri, 22 martie, două percheziții în Târgu Jiu și în comuna Telești, la persoane bănuite de contrabandă cu tutun și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Gorjenii ar fi avut legături cu un bărbat din Timiș care vindea tutun prelucrat pe Internet. Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat polițe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule și diplome de calificare în câmpul muncii. Descinderi în această speță au avut loc în 15 județe din țară. 

Polițiștii timișeni au efectuat nu mai puțin de 48 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu produse accizabile și fals în înscrisuri private. Și în Gorj au avut loc descinderi, la Târgu Jiu și Telești. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că mai multe persoane ar fi achiziționat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de un bărbat din Timiș. „Începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coșteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi comercializat pe teritoriul României, prin intermediul internetului, 105 kg. de tutun, fără ca produsul să fie supus marcării și fără a se achita accizele aferente acestor operațiuni”, se arată într-un comunicat al IGPR.

În urma descinderilor au fost ridicate peste 70 de kg de tutun prelucrat pentru confecționarea țigaretelor, 5 mașini electronice de injectat tutun, 2 mașini de tocat tutun, 3 unități de calculator, 2 laptopuri, dar și documente falsificate. Trei mandate de aducere au fost puse în aplicare, cei vizați fiind conduși pentru audieri la sediul Poliției din Lugoj.

Vizualizări: 2,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: