Pericol pe Gilort. „O nouă viitură ar face prăpăd”

Investiție de 96 de milioane de lei pentru refacerea zonei care a fost afectată de viitura de acum cinci ani, la Novaci. Gospodării întregi au fost măturate de ape după ce Gilortul a ieșit din matcă și a inundat totul pe marginea apei. Autoritățile vor demara lucrările de consolidare a malurilor pentru ca 600 de familii să nu mai stea cu frica-n sân.

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a promis, la Târgu Jiu, că vor fi alocate fonduri pentru ca zona să fie refăcută, iar oamenii care locuiesc în apropierea apei să nu fie în pericol.

A fost deja gândit un proiect care are o valoare de 96 de milioane de lei, bani care vor fi folosiți la amenajarea a 11 kilometri de albie. “Avem pregătită o investiție care parcurge ultimii pași pentru a se termina partea de documentație, o investiție de 96 de milioane de lei în care vom amenaja aproximativ 9 kilometri de albie pe râul Gilort și 2 kilometri pe afluenți. Vom face demersuri să obținem fonduri la următoarea rectificare din toamnă, în care am speranța că va fi pozitivă, ca să demarăm această investiție”, a anunțat ministrul Deneș, la Novaci.

Primarul din Novaci, Dumitru Leuștean, a transmis că oamenii din zonă se tem să nu fie luați de viitură. „Sunt circa 550 – 600 de gospădării aici. Pentru acestea, trebuie făcute lucrările de punere în siguranță. Digul a fost făcut în 1976. E o problemă și aici. Și pe jumătate din cât a fost dacă mai vine, va face prăpăd o nouă viitură”, a fost semnalul lui Leuștean.

Vizualizări: 783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: