Permisul de conducere obţinut tot mai greu de către gorjeni

Gorjenii obţin permisul de conducere mai greu decât diplomele de bacalaureat sau de licenţă. Asta a demonstrat bilanţul activităţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Gorj, întocmit pe perioada 01 ianuarie-03 octombrie 2012.

Din numărul total de candidaţi înscrişi doar 33, 38 % au reuşit să treacă probele pentru obţinerea permisului de conducere. Cele mai mari probleme le-au fost create de proba practică. Doar jumătate din cei care au trecut de proba teoretică, au reuşit să-şi demonstreze abilităţile de conducere. Astfel, din cei aproximativ 6 700 de gorjeni, au fost admişi doar 3.327. “Procentul de promovabilitate al celor care au susţinut examenul pentru obţinerea permisului de conducere în perioada 01 ianuarie-03 octombrie este de 33, 38%. Acest procent este cu – 3,285 mai mic decât anul trecut”, a declarat Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Gorj.

În momentul de faţă, la nivelul judeţului, există peste 100.000 de gorjeni care deţin permis de conducere, dintre care aproximativ jumătate sunt târgujieni.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: