Persoane surprinse de revărsarea râului Motru - simulare

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a participat, timp de două zile, la activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Mehedinţi şi a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă privind gestionarea unor situaţii de urgenţă generate de inundaţii produse în bazinul hidrografic Jiu – râul Motru.

Exerciţiul a constat în inundarea primelor case, însă populaţia, animalele şi bunurile materiale importante au fost evacuate preventiv. Digul de apărare din satul Meriş, aflat la 100 m de DN 67, este în pericol de a se rupe, existând riscul de a fi afectat DN 67 între Meriş şi Broşteni şi cca. 20 de gospodării precum şi primăria, şcoala şi biserica. Două persoane au fost surprinse de apele râului Motru, rămânând izolaţi în copacii de pe malul râului.

Într-o primă fază s-au executat acţiuni de înştiinţare-alarmare, evacuare, căutare-salvare, acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi prim ajutor calificat. În faza a doua, priorităţile au fost de intervenţie a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă pentru salvarea celor două persoane, dar şi pentru supraînălţarea digului de apărare din satul Meriş.

În exerciţiu au fost implicate mai bine de 15 instituţii. (A.A.)

Galerie foto



Vizualizări: 1,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: