Persoanele nefericite se uită mai mult la televizor

Persoanele care nu sunt fericite se uită mai mult la TV decât oamenii fericiţi, dedicând cu 30% mai mult timp acestei activităţi. Oamenii fericiţisocializează mai mult, citesc mai mult presa şi au relaţii sexuale mai dese, spre deosebire de persoanele mai puţin fericite, care petrec mai mult timp în faţa televizorului. Cercetătorii americani au ajuns la această concluzie după ce au analizat obiceiurile sociale ale unui grup format din 30.000 de persoane, în perioada 1975 - 2006. "Datele sugerează căTV-ul poate oferi telespectatorilor un sentiment desatisfacţie pe termen scurt, dar în schimbul unei maladii pe termen-lung", a spus un membru al echipei de sociologi."Ceea ce oamenii spun de obicei despre TV este că «este o pierdere de vreme şi nu distractiv în mod special dar showurile pe care le-am văzut aseară au fost într-adevăr foarte bune»", a completat el.

Se pare că principalul motiv pentru care oamenii consideră televiziunea atrăgătoare este că privitul la TVîi scuteşte de efortul de a planifica, a plăti sau a cheltui energie pentru a se distra, constituind "un refugiu pentru oamenii care sunt deja nemulţumiţi de ei înşişi şi de viaţa lor".

Profesorul Martin de la Universitatea din Maryland i-a comparat pe cei care urmăresc compulsiv programe TV cu ceidependenţi de droguri. "Activităţile dedependenţă produc plăcere pe moment dar regret şi vinovăţie pe termen lung", a spus el.

Vizualizări: 1,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: