Personalul TESA, vizat de concedierile din CE Oltenia

CE Oltenia va disponibiliza până la mijlocul acestui an 200 de persoane, conform unui program de restructurare aprobat în urmă cu mai mulți ani. Surse din companie spun că administrația intenționează ca aceste plecări să fie din rândul personalului TESA.

Mai mult, Directoratul ar fi dat și o hotărâre prin care le dă posibilitatea angajaților din această categorie să plece la cerere, în schimbul unor plăți compensatorii.

Conform planului inițial, 700 de concedieri ar fi trebuit efectuate în 2019 de CE Oltenia, dar numărul a fost redus la 200. Pe partea de producție, CE Oltenia nu își prea permite să mai reducă din personal, pe anumite servicii fiind chiar deficitar.

În aceste condiții, administrația ar intenționa să facă aceste reduceri din rândul pesonalului TESA. Disponibilizările ar urma să se facă în luna mai sau iunie. Prin companie se zvonește că Directoratul a dat recent o hotărâre care vizează personalul TESA, în sensul că cei care fac parte din această categorie și depun cerere să părăsească societatea vor beneficia de un anumit număr de salarii compensatorii.

Concediații colectiv nu vor mai beneficia de venit de completare, pentru că nu s-a mai prelungit și pentru acest an termenul de aplicare a ordonanței 36. Astfel, cei care vor pleca acasă vor lua șomaj și câteva salarii compensatorii, numărul acestora urmând să fie stabilit de CE Oltenia împreună cu partenerii de dialog social.

De altfel, CE Oltenia ar intenționa să facă o nouă organigramă la nivel de companie, iar una dintre discuții ar fi inclusiv de a renunța la exploatările miniere de carieră (EMC), prin trecerea carierelor direct de Direcția Minieră. Ori acest lucru ar însemna o reducere a personalului TESA sau trecerea unora dintre cei vizați în activitatea de producție.

Vizualizări: 6,971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: