Pesediştii cer repolitizarea funcţiei de prefect. „Ieşim din ipocrizie!”

Liderii PSD vor să repolitizeze funcţia de prefect şi să renunţe la ipocrizia „independenţei”. Aceştia recunosc practic că prefecţii demisionau de formă din partidele care îi susţineau. Un exemplu ar fi fostul prefect Văcaru, care s-a întors în PSD la încetarea mandatului. „Ieşim din ipocrizie”, spun acum liderii social-democraţi.

Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, crede că trebuie modificată legislaţia pentru a se evita „jocul de-a prefectul”. „Există o cutumă acceptată în ultimii ani, chiar dacă funcţia de prefect sau cea de subprefect este una publică, în momentul în care este propus cineva pentru aceste funcţii are susţinerea unei formaţiuni politice, iar pentru a evita acest joc cred că ar trebui modificată legea, iar prefectul să reprezinte într-adevăr guvernul, să fie o prelungire a guvernului în teritoriu, dar să fie şi reprezentant politic”, a declarat Ciprian Florescu.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean este convins că majoritatea partidelor politice vor susţine această idee. „Am cunoştinţă că majoritatea forţelor politice din România au luat în calcul revenirea la statutul iniţial al prefecţilor şi subprefecţilor, asta însemnând că ei pot rămâne în continuare reprezentanţi ai partidelor politice. Acest lucru mi se pare firesc atâta vreme cât prefectul, subprefectul reprezintă guvernul în teritoriu, iar guvernul este politic. Este normal ca şi aceste două funcţii să fie politice”, a precizat Florescu.
Şi preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, susţine o astfel de idee. „Eu cred că va trebui analizată şi pusă în dezbatere, iar, din câte am înţeles, majoritatea partidelor din Parlament sunt de acord cu această propunere. Este firesc ca în momentul în care se schimbă un guvern, prefectul fiind politic să plece cu guvernul”, a precizat Cosmin Popescu. Acesta susţine înfiinţarea unui post de secretar general la nivel de prefectură.

Vizualizări: 542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: