Pesedistul Alecu Drăgoi, angajat din motive sociale la CE Oltenia

„Domnul Alecu Drăgoi are o situaţie specială din punct de vedere familial. Copilul a terminat facultatea şi nu are serviciu, soţia are pensie mică. Cred că de asta a fost luată măsura angajării la CEO”, a spus nimeni altul decât Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, ieri la un post local de televiziune. Pentru că Drăgoi este lider PSD, Călinoiu a admis şi faptul că „se poate spune că a fost o angajare pe criterii politice”.

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a reuşit ieri pentru prima dată să nu mai nege realitatea şi să recunoască faptul că sub mandatul lui Laurenţiu Ciurel se fac angajări politice. După ce luni în şir a dus o campanie furibundă împotriva angajărilor sau promovărilor politice făcute în ultimii ani de PD-L, bineînţeles că şi USL face acelaşi lucru, criticat de data asta de democrat-liberali.

A muncit la partid, a fost promovat în CEO

Dacă promovările sau retrogradările oamenilor deja angajaţi în CE Oltenia sunt mai greu de comentat, pentru că se presupune că directorii ştiu cel mai bine să îşi facă echipa, angajările pe criterii politice au la bază doar munca făcută la partid. Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Alecu Drăgoi, angajat la Ansamblul „Doina Gorjului” şi candidat pe lista de consilieri judeţeni din partea USL. „În cazul Alecu Drăgoi, sună a angajare pe criterii politice. Ţine şi de activitatea lui Drăgoi, activitate în partid... Dar din câte ştiu eu nu este un factor implicat în activitate de decizie, ci este pe un post de execuţie”, a spus vizibil încurcat Călinoiu, adăugând că „a avut susţinere politică dintr-un anumit punct de vedere”.

Călinoiu a făcut aceste afirmaţii aseară la TV Sud, în emisiunea „Cu degetul pe rană”, moderată de Irinel Ceureanu.  Preşedintele executiv al PSD Gorj l-a prezentat în continuare pe Alecu Drăgoi drept un caz social. „Domnul Alecu Drăgoi are o situaţie specială din punct de vedere familial. Copilul a terminat facultatea şi nu are serviciu, soţia are pensie mică. Cred că de asta a fost luată măsura angajării la CEO”, a spus Călinoiu, care a admis ulterior că în judeţ sunt mii de cazuri sociale mult mai grave, pentru care nu se face nimic. De ce? Pentru că respectivele persoane nu au făcut muncă de partid.

Georgiana e profesionistă

Singura mirare a lui Călinoiu este legată de faptul că a citit în presă că folcloristul de la Doina Gorjului a ajuns jurist. „Eu ştiam că Alecu Drăgoi era interesat de o altă activitate, colaterală mineritului şi energiei. Este vorba de administrarea unei activităţi de alimentaţie publică”, a spus Călinoiu. Într-adevăr, solicitarea iniţială a lui Drăgoi a fost aceea de a fi directorul hotelului Miami din Târgu Jiu, care aparţine CE Oltenia.

În privinţa numirii Georgianei Porumbel, fiica directorului de la „Doina Gorjului”, în consiliul de supraveghere al CE Oltenia, Ion Călinoiu spune că de data asta a contat CV-ul: „Cred că a recomandat-o CV-ul, pentru că Georgiana Porumbel a fost reprezentanta unei firme de prestigiu, care are deschis şi la Sadu”. Este vorba de firma Pirelli, adusă cu ani în urmă de Victor Ponta în Gorj.

AŞTEPTARE

Şi Gheorghe Milosteanu, vicepreşedinte PSD Gorj, aşteaptă la rând să fie angajat la CE Oltenia. Milosteanu este directorul Centrului Maternal şi a recunoscut că ar vrea să lucreze în minerit, din motive financiare. „Oricine îşi doreşte mai mulţi bani”, a spus Milosteanu.

PRESIUNI

Motivul pentru care PSD a pus presiune pe fostul director general Constantin Bălăoiu a fost legat tocmai de refuzul acestuia de a face angajări pe criterii politice. Deja sunt voci în PSD care îi reproşează lui Ciurel că nu face angajările promise atunci când a fost susţinut pentru a ajunge director general.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: