Peste 100 de juninci de rasă, în Gorj

Un număr de 13 fermieri gorjeni vor beneficia de ajutoare de minimis pentru achiziţionarea de juninci de rasă. Aceştia au reuşit să cumpere juninci din Austria şi Ungaria, urmând să-şi primească banii înapoi de la stat. Potrivit conducerii Direcţiei Agricole Gorj, banii vor ajunge în conturile fermierilor începând cu data de 1 decembrie.

Perioada de depunere a dosarelor pentru achiziţionarea junincilor de rasă s-a încheiat, iar până la sfârşitul acestei săptămâni Direcţia Agricolă Gorj va transmite situaţia centralizatoare la minister. Vor fi acordate ajutoare de minimis pentru achiziţionarea a peste 100 de juninci. Judeţul Gorj urmează să primească ajutoare de minimis, în cuantum de aproximativ 600 de mii de lei. „S-au înregistrat 13 dosare, avem un număr de 60 de juninci de carne, 41 de juninci de lapte şi 3 tauri de reproducţie. Dacă ţinem cont că pentru o junincă de carne se acordă 6000 de lei, valoarea totală este 360 de mii de lei; pentru junincile de lapte se acordă 5000 de lei/ de animal, în total 205 mii de lei, iar la tauri cuantumul sprijinului financiar este de 8000 de lei/cap de animal, deci 24 mii de lei”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.
Potrivit conducerii instituţiei, banii ar trebui să intre în conturile fermierilor luna viitoare. „Până vineri, trebuie să trimitem situaţia centralizatoare la Ministerul Agriculturii, se verifică, se aprobă sumele necesare, iar conform Hotărârii de Guvern, după data de 1 decembrie, producătorii agricoli vor intra în posesia sumelor aferente junincilor achiziţionate”, a precizat Dan Tănăsescu.

Vizualizări: 3,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: