Peste 14.000 de somaţii de plată trimise târgujienilor

Cetățenii din municipiul Târgu Jiu care nu și-au plătit taxele și impozitele locale pe anul în curs sunt buni de plată. Începând cu această lună, Direcția Publică de Venituri calculează majorări pentru fiecare zi de întârziere, vizați fiind un sfert dintre contribuabilii persoane fizice care riscă să se aleagă cu poprire pe conturile bancare, salarii sau pensii.

La 30 septembrie s-a încheiat cel de-al doilea termen de plată pentru persoanele fizice și juridice în ceea ce privește achitarea impozitelor și taxelor datorate pentru clădiri, terenuri și mijloace de transport.

Cei care nu au reușit să-și achite dările către bugetul local până la finele lunii septembrie pot plăti și de aici înainte, însă li se va aplica o majorare de întârziere lunară de 1% din creanțele datorate. „La finalul lunii septembrie, când a expirat cel de-al doilea termen de plată la plata impozitelor și taxelor, avem un procent de încasare de 85% la persoane juridice și de 75% la persoane fizice, rămânând de încasat suma de 5 milioane lei din debitele curente ale acestui an, iar din rămășițe mai aveam de clarificat suma de 9 milioane lei”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcției Publice de Venituri Târgu Jiu.

Un număr de 14.000 de somații și titluri executorii au fost trimise deja de la Direcția Publică de Venituri către societatea contractată în vederea distribuirii acestora, dar și alte 700 pentru agenții economici cu datorii la plata impozitelor la bugetul local. Este vorba notificările transmise pentru debitele datorate la primul termen, 31 martie. „Acum ne pregătim pentru expedierea somaţiilor și titlurilor pentru termenul doi. Avem rugămintea la contribuabilii noștri ca în momentul în care primesc acele somații să se prezinte la Direcția Publică de Venituri și să achite impozitele restante, pentru că urmează imediat după această procedură înființarea popririlor pe conturile curente și pe venituri, ce vor duce la cheltuieli în plus”, a mai spus directorul Mariana Budulan.

Vizualizări: 906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: