Peste 18 mii de cereri de plată înregistrate la APIA Gorj

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj a încheiat campania de primire şi înregistrare a cererilor unice de plată pentru campania 2018. Până acum, la nivelul judeţului Gorj, au fost înregistrate peste 18 mii de cereri unice de plată.

Cererile sunt aferente unei suprafeţe de 71 de mii de hectare, mult mai mult faţă de statistica anului 2017.

Ca să facă faţă tuturor cererilor fermierilor, angajaţii APIA au stat la serviciu peste program şi s-au întors chiar şi în zilele libere la muncă. „Am înregistrat cu succes, toate cererile fermierilor solicitanţi, pentru o suprafaţă agricolă utilizată mult mai mare decât în campaniile anterioare, precum şi pentru toate schemele de plăţi pentru care fermierii au optat”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Mare parte din subvenţii se întoarce tot în agricultură pentru că fermierii preferă să facă investiţii. „Fermierii doresc să beneficieze de subvenţii şi din câte am discutat, să facă şi investiţiile care sunt atât de necesare şi fără de care nu există rezultatele pe care toată lumea le aşteaptă. Fermierii gorjeni aşteaptă an de an aceste subvenţii şi depind de ele, mai ales cei care trăiesc din agricultură, din cultivarea pământului sau din creşterea animalelor. În acest an, au fost depuse 18.143 de cereri unice”, a spus Constantin Negrea, directorul APIA Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 1,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: