Peste 4.000 de sarmale şi opt miei pregătiţi la Bumbeşti Piţic

Comuna Bumbeşti-Piţic va îmbrăca straie de sărbătoare duminică, 10 septembrie, autorităţile locale organizând  Zilele comunei. Viceprimarul Irina Cojocaru spune că cei care vor participa la această sărbătoare vor putea servi tocan de oaie cu mămăliguţă, sarmale, dar şi o mămăliguţă cu brânză, pregătite toate după reţete străvechi chiar de către gospodinele din comună.

Sâmbătă seara, viceprimarul împreună cu gospodinele din sat pregătesc la Căminul Cultural peste 4.000 de sarmale care vor fi servite duminică. Nu mai puţin de opt miei vor fi sacrificaţi şi pregătiţi pentru tocan, de către un bucătar priceput, Mari Toma ( Micuţul). Finanţarea manifestărilor de duminică este asigurată 10% de către Consiliul Local şi 90% din sponsorizări. Irina Cojocaru spune că s-a hotărât împreună cu consilierii locali să se dea doar 10% din  bugetul local, deoarece  Primăria din Bumbeşti Piţic nu stă foarte bine din punct de vedere financiar, iar banii care sunt trebuie folosiţi cu atenţie la rezolvarea problemelor din comună.

Manifestările vor debuta la ora 15.00, urmând ca mai apoi formaţiile artistice din comunele învecinate să urce pe scena de la Căminul Cultural. În organizarea evenimentului s-a implicat foarte mult şi Doru Săpun, directorul Căminului Cultural din Bumbeşti Piţic, care a luat legătura cu ansamblurile din comunele învecinate pentru a îi încânta pe localnici. La spectacolul folcloric vor participa formaţiile artistice ale căminelor culturale din Bumbeşti Piţic, Bengeşti Ciocadia, Baia de Fier şi Polovragi. Invitaţii speciali sunt Roberta Crintea, Olguţa Berbec şi Remus Novac.

Seara zilei de 10 septembrie se va încheia cu un foc de tabără.

Vizualizări: 4,491

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: