Peste 7.000 de turiști în Rânca

Peste 7.000 de turiști din toate colturile tarii si-au rezervat camere la Ranca la sfârșitul acestei săptămâni. Vineri, 1 decembrie, începe și sezonul de schi.

„In prezent, stațiunea este ocupata in proporție de 80%. Pana duminica, se va umple. Sunt oameni care au făcut rezervări de acum câteva luni. Noi ii așteptam cu produse tradiționale si multa zăpadă. De vineri se va schia. Băgam si tunurile. Zăpada are deja aproape 40 de centimetri si va mai ninge”, a explicat Constantin Panescu, liderul cabanierilor din stațiunea montana.

Pentru ca județul Gorj s-a aflat sub cod galben de ninsori si viscol, drumarii au fost in alerta. Bogdan Bratu, directorul Direcției de Drumuri si Poduri Craiova, a venit, joi, in inspectie la Ranca. S-a intervenit cu șase utilaje continuu. In 12 ore a fost împrăștiata cantitatea de 25 de tone de material antiderapant. „Mobilizarea este exemplara. Avem stocurile necesare pentru a interveni. Asfaltul este negru pana la Ranca. Dăm asigurări ca nu vor fi probleme din acest punct de vedere. Drumarii vor fi la datorie toata iarna la Ranca. Am intervenit si pe Dealul Bujorascu”, a explicat Bratu.

Vizualizări: 1,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: