Peste 800 milioane de lei pentru investiţii la CEO. Cum vor fi împărţiţi banii!

CE Oltenia a alocat 810 milioane de lei în bugetul pe 2018 pentru investiţii. Aproape un sfert din aceşti bani, 250 milioane lei, vor merge în modernizarea grupului energetic nr.5 de la Termo Rovinari. Și un grup de la Termo Turceni va intra în modernizare, iar pentru partea de minerit vor mai rămâne doar câteva sute de milioane de lei pentru investiţii. „La Turceni, grupul 3 este aprobat în hotărârea Consiliului de Supraveghere din luna decembrie, în a intra în plan de restructurare şi modernizare. Deci pe partea aceasta vom merge, 610 milioane pentru energie, 200 de milioane spre minerit”, a declarat Sorinel Boza, directorul general al CE Oltenia.

Se lucrează intens la modernizarea grupului 5 de la Termo Rovinari, spun directorii companiei. „Am mărit ritmul pe investiţia grupului 5 de la Rovinari. Trebuie să ne încadrăm în termenul pe care ni l-am propus. Și la celelalte termocentrale, şi la Turceni, şi la Craiova II, lucrările din acest an vor duce la o îmbunătăţire a performanţei grupurilor energetice”, a explicat Dan Vasile, membru al Directoratului CE Oltenia.

Ovidiu Bălăcescu, un alt membru al Directoratului CE Oltenia, a explicat că termenul preconizat pentru finalizarea lucrărilor de construcţie la noul depozit de cărbune de la Roşia este sfârşitul anului 2018. Totodată, modernizarea excavatorului 04 de la Lupoaia ar urma să fie încheiată în trimestrul III al acestui an, iar circuitul de benzi aferente acestui excavator va fi finalizat în trimestrul I din 2019.

CE Oltenia are în vedere modernizarea a încă două excavatoare, la cariera Roşia şi la Tismana. Bălăcescu a spus că există un blocaj al fronturilor de lucru în carieră din cauza faptului că nu pot scoate anumite suprafeţe din circuitul silvic.

Vizualizări: 1,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: