Peste jumătate dintre femei au dureri la menstruație. Cum calmezi durerile?

Peste jumătate dintre femei se confruntă cu dureri în timpul menstruației, iar pentru 10% din acestea durerile sunt atât de intense încât au nevoie de o zi liberă de la serviciu sau de la școală.

Femeile care au prima menstruație la o vârstă fragedă, sub 11 ani, au o menstruație mai abundentă. E asemenea, cele care consumă alcool, fumează sau au probleme cu greutatea, snt predispuse la dureri menstruale mai intense. Pe lângă crampele abdominale, femeile aflate la menstruație pot experimenta dureri de spate, de picioare, greață, vărsături, diaree, dureri de cap, iritabilitate, stări de rău și de leșin. Cum le combați?

 Căldura, în diverse forme, contribuie, la calmarea și relaxarea mușchilor și scade intensitatea durerii. Așadar, o baie caldă sau o sticlă de apă caldă folosită ca o compresă sunt două soluții cu efecte.

Masajul ajută mușchii să se relaxeze și scade durerea.

Exercițiile fizice sunt de ajutor chiar dacă să faci mișcare atunci când ai dureri mari e o corvoadă. De asemenea, înotul, mersul pe jos sau cu bicicleta sunt de asemenea soluții pentru calmarea duerii.

Meditația, ceaiul din frunze de zmeură sau remediile homeopatice  pot fi de ajutor pentru ameliorarea durerilor. Pe termen lung, o dietă scăzută în grăsimi poate duce la reducerea acestui disconfort.

Vizualizări: 2,284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: