Peste şase mii de târgujieni primesc de astăzi alimente

Primăria Târgu Jiu va distribui alimentele acordate de Uniunea Europeană, începând de astăzi, în baza unui grafic. Primii aşteptaţi la sediul Direcţiei de Protecţie Socială sunt beneficiarii de ajutor social. Dacă iniţial, pe liste figurau ca beneficiari ai ajutoarelor alimentare 5336 de nevoiaşi, în momentul de faţă numărul acestora a fost suplimentat cu încă 858 de persoane.

Târgujienii nevoiaşi sunt aşteptaţi să ridice alimentele acordate de Uniunea Europeană începând de astăzi. Distribuirea pachetelor se va face de către angajaţii Direcţiei de Protecţie Socială în baza unui grafic. Astfel, marţi se vor distribui alimentele pentru beneficiarii de ajutor social; miercuri pentru persoanele cu handicap; joi pentru pensionarii cu venituri sub 400 de lei şi vineri pentru şomeri. “Am întocmit un grafic pentru repartizarea alimentelor venite din partea Uniunii Europene pentru a evita îmbulzeala. Facem un apel la beneficiari să se prezinte în ziua în care au fost programaţi. Programul de distribuire al alimentelor este acelaşi pentru fiecare zi şi anume între orele 8.00-16.00”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

În momentul de faţă, pe listele beneficiarilor figurează peste 6000 de persoane. “Pe primele liste au figurat 5336 de persoane, adică 1681 de pensionari, 2295 persoane cu handicap, 1092 şomeri şi 268 de beneficiari de ajutor social. Recent, listele iniţiale au fost suplimentate cu încă 858 de persoane, şomeri care nu sunt în plată, dar se află în evidenţele AJOFM, invalizii, văduvele veteranilor de război şi persoanele care beneficiază de ajutor financiar potrivit soţului supravieţuitor”, a menţionat Teodora Ciobanu. Târgujienii care îşi vor ridica alimentele până la sfârşitul acestei săptămâni vor trebui să revină întrucât în depozitele Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu nu există decât nouă dintre cele 11 tipuri de alimente pe care trebuie să le primească. Este vorba despre făină albă, mălai, paste făinoase, biscuiţi, orez, fasole uscată, bulion, roşii în bulion şi zahăr. Lipseşte mazărea şi uleiul.

STATISTICĂ

La nivelul judeţului, peste 44.000 de persoane vor primi alimente de la Uniunea Europeană. Dintre acestea majoritatea sunt pensionari, cu venituri sub 400 de lei şi anume 17.000 de gorjeni, şi şomeri, circa 10.000 de persoane.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: