Petcu îi dă replica lui Ponta și îl atacă pe protejatul Ciurel

Ministrul Energiei, Toma Petcu, nu a rămas dator după atacul lui Victor Ponta, care a spus despre el că este mai slab chiar decât fostul ministru tehnocrat al Energiei. Petcu remarcă apetitul lui Ponta pentru subiecte legate de energie, care „vine cumva să compenseze lipsa totală de energie a lui Victor Ponta pentru acest sector din perioada în care a fost Premierul României”.

Petcu susține că fostul premier nu doar că nu a rezolvat problemele din sistem, dar chiar a pus „în pericol întregul sector de producere a energiilor regenerabile”, prin „hotărârea de amâna tranzacționarea unei volum de certificate verzi până în 2017”. Măsura lui Ponta, susține actualul ministru, a adus României multiple plângeri la Comisia Europeană.

Petcu mai spune despre Ponta că „a ignorant solicitările disperate ale Complexului Energetic Oltenia condus de protejatul său Ciurel, de a acorda sumele care ar fi sprijinit Complexul în extinderea fronturilor de lucru. În toate aceste solicitări, CEO atrăgea atenția că fronturile active nu pot asigura necesarul de lignit pentru funcționarea la capacitate maximă a centralelor”.

Petcu explică și ce nu a făcut pentru Complexul Energetic Oltenia, deși era deputat de Gorj: „Poate ne explică domnul Ponta de ce nu a avut nicio reacție publică, așa cum relaxat o face acum, la pierderile uriașe pe care CEO le-a înregistrat doi ani la rând: cumulat, acestea au avut o valoare de 1,6 miliarde de lei. La jumătatea acestui an, CEO a raportat un profit de aproape 300 milioane de lei”.

În final, Petcu îi transmite lui Ponta că dacă ar fi făcut în mandatul lui de prim-ministru măcar o capacitate de producție a energiei, multe dintre problemele de azi nu ar fi existat.

Vizualizări: 1,772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: