Petre Grigoraş: „De noroc cred că am mai mare nevoie ca oricând!”

Noul antrenor al Pandurilor este unul dintre tehnicienii cu CV-uri bogate din Liga I deşi nu are decât 45 de ani. Retras de zece ani din fotbal, Petre Grigoraş şi-a câştigat faima de antrenor cu o personalitate puternică pe care o transmite şi jucătorilor săi. Chiar tehnicianul se caracterizează ca fiind  „un tip impulsiv, coleric, un luptător şi nu pot să stau moale pe margine”. Grigoraş este antrenorul de la care se aşteaptă acum redresarea echipei din Târgu Jiu, acesta demonstrând că vine cu „temele făcute” şi cunoaşte bine situaţia de la Pandurii.

Petre Grigoraş nu a mai antrenat din luna aprilie din cauza unei probleme medicale, dar în ultimul timp nu a dus lipsă de oferte, Astra, Unirea Urziceni şi FC Vaslui fiind echipele care l-au curtat doar în ultima lună. De ce a ales „lanterna roşie” în condiţiile când avea atâtea oferte mai tentante- „Am urmărit toate partidele din Liga I, cel puţin 80% din ele şi cunosc cam toate echipele. Nu mă gândeam că la Pandurii o sa fie una din viitoarele mele destinaţii, însă a venit această ofertă şi dacă nu aveam convingerea ca voi reuşi, nu aş fi acceptat provocarea”, a spus Grigoraş care demonstrează că ştie bine situaţia echipei gorjene: „Nu e o situaţie foarte uşoară pentru mine, pentru că aici e o echipă formată cu câteva săptămâni înainte de începutul sezonului. E un grup masiv adus de Ionuţ Badea de la Internaţional Curtea de Argeş. Nici pentru el nu a fost uşor şi sarcina mea va fi poate şi mai grea decât a lui. Chiar dacă îi cunosc pe cei mai mulţi dintre jucătorii de aici, nu am mai lucrat împreună. Una e să îi cunoşti ca adversari şi alta e să îi ştii ca oameni, să lucrezi împreună cu ei”.

Grigoraş cunoaşte deja şi problemele din interiorul echipei, principala fiind ideea că unii ar fi mai „panduri” decât alţii: „Cred că împreună trebuie să uite că unii sunt rămaşi de la Pandurii şi alţii veniţi de la Internaţional Curtea de Argeş, pentru că acum sunt toţi la Pandurii. Dacă nu voi reuşi sa îi capacitez să avem o creştere care să ne scoată din aceasta zonă periculoasă, nu ne va fi uşor, însă eu cred că vom face o treabă bună”.

Noul antrenor al gorjenilor crede că şi Ionuţ Badea ar fi putut redresa echipa şi ar fi avut rezultate dacă echipa ar fi avut la dispoziţie mai mult timp pentru pregătire: „Eu cred că Pandurii poate mai mult şi cred că şi Ionuţ Badea ar fi putut să obţină rezultate cât mai curând, dacă ar fi rămas, pentru că îi cunoaşte pe jucători şi mai bine. Va trebui să fiu eu cel care să încerc să pun echipa pe linia de plutire. De noroc cred că am mai mare nevoie ca oricând!”

Petre Grigoraş:

- s-a născut la 15 noiembrie 1964 la Bacău;

- a început fotbalul în 1984 la formaţie de liga a treia Aprilie Bacău;

- ca jucător a mai evoluat la echipele SC Bacău, Steaua, Farul Constanţa, Dobrudja Dobrich, Levski Sofia, Lokomotiv Plovdiv şi Universitatea Cluj, retrăgându-se în 1999 de la Farul;

- ca jucător de prima ligă a evoluat în 217 meciuri şi a marcat 56 de goluri;

- ca antrenor are opt sezoane în prima ligă în care a stat pe bancă la 217 partide;

- a antrenat la FC Farul, Oţelul Galaţi şi Poli Iaşi în Liga I  şi Farul, FC Oneşti şi Petrolul Moineşti în Liga a doua.

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: