Petrecere de Ziua Vârstnicilor pentru cei trecuţi de 60 de ani

Vârstnicii din Târgu Jiu vor petrece şi în acest an de ziua lor, cu anumite restricţii însă. În acest an, la petrecere nu vor mai participa târgujienii care au sub 60 de ani.

„Ca să participe la Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, trebuie să aibă peste 60 de ani, pentru că asta înseamnă vârsta a treia. Nu se pot înscrie persoanele care au 54, 55 de ani, nu se consideră persoane de vârsta a treia”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice se sărbătoreşte pe 2 octombrie, la restaurantul de pe Insuliţa Jiului. Numărul de participanţi este de 1.800.

Vor primi meniul acasă

Ca o noutate, în acest an, pe lângă cei 1.800 de meseni, vor fi alţi 300 care vor primi meniul acasă, în regim catering. „Pot fi 1.800 de participanţi şi ca o noutate, anul acesta aproximativ 300 de persoane vârstnice cu handicap grav vor primi acelaşi meniu pe care o să-l primească şi cei de la restaurant, doar că ei îl vor primi în regim de catering”, a mai spus Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Bugetul alocat pentru această manifestare este de 140.000 de lei.

CLUBURI

În municipiul Târgu Jiu funcţionează patru cluburi de vârsta a treia. Criteriile de înscriere rămân aceleaşi. „Ca să se înscrie în cluburile de vârsta a treia trebuie să aibă 60 de ani. Nu este neapărat o condiţie, dar în principiu cam aşa s-au înscris. Au fost acceptate şi persoane cu vârsta sub 60 de ani. Sunt înscrise 2.000 de persoane, apar pe listă 2.000, dar nu toate frecventează cluburile”, a mai spus Anamaria Ianc.

Vizualizări: 1,250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: