Piaţa din Cătunele, tot nefuncţională. Promisiunea lui Ţuilă!

Aproape trei ani au trecut de la începerea lucrărilor la prima piaţă din comuna Cătunele, iar târgul încă nu este funcţional. Autorităţile locale spun că obţinerea avizelor au întârziat deschiderea pieţei, dar vin cu o nouă promisiune.

Piaţa agroalimentară închisă de la Cătunele a fost construită la drumul judeţean, chiar la graniţa cu municipiul Motru. Lucrările au fost demarate în vara lui 2015 şi au fost încheiate undeva în toamna anului următor. Atunci, autorităţile locale anunţau că piaţa va deveni funcţională în primăvara lui 2017, dat fiind faptul că urma să fie realizată o deviere a conductelor de gaze care trec prin zonă. La sfârşitul anului trecut, primarul Florinel Ţuilă promitea că va deschide piaţa după ce va cumpăra câteva solarii pentru ca sătenii să aibă unde să-şi producă zarzavaturile. Acum, primarul avansează un nou termen. „O să funcţioneze vara aceasta. Acum trebuie să o racordăm la canalizare şi la alimentarea cu apă, şi îi dăm drumul. Cu Electrica am rezolvat. Nu mai durează prea mult. Am avut mai multe lucruri de făcut, de asta s-a întârziat. A durat până am luat avizele. În iunie, cel târziu, va fi funcţională”, a declarat Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele.    

La această piaţă vor putea să-şi vândă produsele doar cetăţenii din comună. Autorităţile locale au stabilit ca fermierii să nu plătească vreo taxă. Clădirea a fost dotată cu zece mese. Circa 200 de mii de lei a cheltuit Primăria Cătunele din bugetul local pentru acest punct de desfacere al produselor locale.

Vizualizări: 926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: