Piaţă ţărănească în centrul municipiului

Producători tradiţionali din Argeş, Arad, Braşov şi Harghita şi-au expus produsele în centrul municipiului Târgu Jiu. De aici gorjenii îşi pot cumpăra atât mezeluri, brânză, dulciuri, dar şi articole textile. Piaţa ţărănească va rămâne deschisă până duminică.

Vitrinele amplasate în „Piaţa Ţărănească” atrag atenţia trecătorilor datorită bunătăţilor care sunt expuse de comercianţii tradiţionali. Brânzeturi de Bran, pastrame de Sibiu, dulceţuri şi conserve făcute de producătorii din Argeş pot fi achiziţionate din centrul oraşului. „De joi şi până duminică, târgujienii sunt aşteptaţi în centrul municipiului Târgu Jiu să ia parte la Piaţa Ţărănească. Sunt 10 comercianţi veniţi din mai multe colţuri ale ţării, cu produse tradiţionale, dar şi articole de îmbrăcăminte tradiţionale”, a declarat Lavinia Petriţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.
Comercianţii speră să facă vânzare la Târgu Jiu. Ei spun că preţurile practicate sunt mici comparativ cu calitatea produselor. „Am venit cu produse din telemea: caş, caş afumat, burduf. Preţurile produselor noastre pornesc de la 20 de lei şi ajung până la 25 de lei/kilogram. Sunt produse tradiţionale, produse ecologice, nu ca cele din supermarketuri”, spune un comerciant.
Din Piaţa Tărănească nu lipsesc nici dulceţurile şi preparatele din carne. „Sunt un producător de legume şi fructe din judeţul Argeş şi totodată un procesator. Am venit cu zacuscă, salate, dulceţuri, şerbeturi şi siropuri cu zahăr şi fără zahăr. Preţurile pornesc de la 10 lei şi ajung până la 25 de lei, cea mai scumpă e dulceaţa de frăguţe. Am mai fost la Târgu Jiu, iar produsele noastre s-au vândut foarte bine”, a declarat un alt producător.

Vizualizări: 3,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: