Piețe din Târgu Jiu fără autorizaţie. Ce spune DSV!

Două piețe mari din Târgu Jiu funcționează ilegal. Municipalitatea nu are autorizații de la Direcția Sanitar-Veterinară pentru Piața Litovoi și Piața de gross de la Drăgoieni, chiar dacă acestea sunt funcționale de ani buni. Neregulile au fost scoase la iveală chiar de unul dintre candidații la Primăria Târgu Jiu, Viorel Caragea, care a cerut punct de vedere pe această speță la mai multe instituții din Gorj. A primit un prim răspuns de la societatea Edilitara, pe care îl consideră tragi-comic, din care a aflat că piețele care funcționează de câțiva ani sunt... în curs de autorizare!

Candidatul independent la Primăria Târgu Jiu, Viorel Caragea, a făcut adrese la mai multe instituții ale statului: Protecția Consumatorului, Direcția Sanitar Veterinară, Edilitara, Direcția de Sănătate Publică, Primăria Târgu Jiu, întrebând dacă piețele de legume-fructe și de animale și păsări sunt autorizate, dacă locul în care au loc Zilele orașului (Insulița Jiului) este autorizat sanitar-veterinar, dacă verifică cineva lucrările haotice din cimitire şi dacă adăpostul de câini este autorizat. Societatea Edilitara, cea care gestionează piețele din municipiul Târgu Jiu, i-a răspuns că Piața Litovoi și Târgul de gross sunt în curs de autorizare. Asta înseamnă că cele două pieţe funcționează fără autorizație de ani buni fără ca cineva să ia vreo măsură.

Director DSV Gorj: I-am atenționat în nenumărate rânduri 

Conducerea Direcției Sanitar Veterinare Gorj spune că în ultimii doi ani a făcut nenumărate adrese către administratorii piețelor din Târgu Jiu pentru a se pune în legalitate în ceea ce privește Piața Litovoi și Târgul de gross. „Am nenumărate adrese, cel puțin de când sunt eu (n.red. director), de doi ani, către primărie și către Edilitara, în care i-am atenționat că această piață trebuie autorizată”, a declarat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj. 

Abia acum câteva zile, societatea Edilitara a demarat procedurile pentru autorizarea piețelor respective. „Săptămâna trecută au solicitat autorizare, dar dosarul nu este complet”, a mai spus Călescu.

Primăria nu deține terenurile pe care a amenajat târgul de legume și fructe și piața de păsări din zona Litovoi. Neavând aceste documente, Edilitara nici nu va putea să autorizeze aceste piețe. 

Directorul Călescu a mai spus și că „nu este niciun pericol” că aceste piețe nu sunt autorizate. A explicat că agenții economici care comercializează produse de origine animală în piețe și târguri au toate avizele necesare de la medicii veterinari pentru marfa pe care o vând.

Galerie foto



Vizualizări: 2,228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: