Piroman minor, obligat la despăgubiri uriaşe

Verdict al magistraţilor gorjeni într-un dosar în care un tânăr din Băleşti, minor la data comiterii faptelor, a incendiat depozitul de furaje al unor vecini, focul distrugând şi o parte din locuinţa acestora, dar şi două utilaje agricole extrem de scumpe.

Ionuţ Florescu a ajuns în spatele gratiilor pentru 24 de ore în august 2016, imediat după sărbătoarea de Sfânta Maria Mare, la vremea respectivă mama lui susţinând că acesta fusese la horă în sat şi că nu ar fi avut nicio legătură cu incendiul. Acum, judecătorii l-au găsit vinovat şi l-au condamnat fix la pedeapsa prevăzută de lege pentru minori în astfel de situaţii. „Ia faţă de inculpatul minor (la data săvârşirii faptei-15/16.08.2016) Florescu Ionuţ, măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, cu începere de la data punerii în executare, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere”, a stabilit Judecătoria Târgu Jiu, sentinţa nefiind una definitivă.

Mai grav pentru inculpat şi mama sa e însă faptul că, împreună, aceştia vor trebui să suporte pagubele care au rezultat în urma incendiului. „Admite în parte acţiunile civile şi obligă, în solidar, inculpatul minor Florescu Ionuţ, în solidar cu persoana responsabilă Florescu Maria Ica, să plătească părţilor civile despăgubiri pentru daune materiale totale de 118.254,52 lei, din care suma de 26.482,52 lei reprezentând daunele produse la tractorul Massey Ferguson şi tractorul Fiat către partea civilă Măgdoiu Ion Liviu, suma de 53.598 lei reprezentând contravaloarea furajelor incendiate, către partea civilă Măgdoiu N. Sandu, suma de 31.262 lei reprezentând contravaloarea distrugerilor la depozitul de furaje incendiat, către partea civilă Măgdoiu N. Sandu, suma de 6912 lei reprezentând contravaloarea reparaţiilor la casa de locuit incendiată, către partea civilă Măgdoiu N. Sandu. (…) Admite în parte acţiunile civile şi obligă, în solidar, inculpatul minor Florescu Ionuţ, în solidar cu persoana responsabilă Florescu Maria Ica, să plătească părţii civile Măgdoiu Sandu suma de 2500 de lei reprezentând daune morale părţii civile Măgdoiu Sandu şi suma de 4000 de lei reprezentând daune morale părţii civile Măgdoiu Ion Liviu”, a decis instanţa.

Inculpatul, împreună cu mama sa, mai are de plătit încă 1000 de lei cheltuieli judiciare statului român, la care se mai adaugă aproape 3000 de lei cheltuieli de judecată către părţile civile mai sus enumerate.

Vizualizări: 1,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: