Pîrvulescu: Şi acum este favoritism pentru SMEO

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a spus că lucrurile s-au schimbat doar 10% în bine după plecarea lui Ciurel de la conducerea Complexului Energetic Oltenia. Liderul sindical a spus într-o emisiune la Tele 3 că sunt cam aceiaşi oameni care conduc la celelalte niveluri şi că în continuare sunt favoritisme pentru sindicaliştii de la Sindicatul Mine Energie Oltenia, cel înfiinţat de Căldăruşe cu sprijinul lui Ciurel. „Şi acum este favoritism, cei de la SMEO sunt programaţi mai multe sâmbete şi duminici la muncă, pentru a câştiga mai mult. Înainte cei de la FNME nu erau programaţi deloc, acum mai prind câte o zi”, a spus Pîrvulescu. Acesta a explicat că „şefuleţii” fac astfel de favoritisme. „Piesele sunt cam aceleaşi, au învăţat să joace şah şi fără rege. Eu le spun nebunilor că fără rege joacă degeaba. Nu s-a schimbat decât 10%, dar unele lucruri nu se mai fac. Noi sperăm să se schimbe lucrurile odată cu acea reorganizare la care se lucrează”, a explicat liderul FNME.
Dumitru Pîrvulescu aşteaptă să se facă ordine şi în ceea ce priveşte clasele de salarizare acordate abuziv de administraţia Ciurel. „Sunt câteva sute probabil care au luat fără să merite şi câteva mii care ar fi meritat clase, dar nu au primit. Avem promisiunea că se va face o analiză şi se vor lua măsuri şi eu încă sper că se respectă. În loc să facă echilibrare au accentuat dezechilibrele. Plus că s-a dat la lideri sindicali, liderii SMEO de la Tismana I şi II au primit în plus între 200 şi 500 lei”, a explicat Pîrvulescu.
Preşedintele FNME susţine că acordarea corectă a claselor de salarizare este „primul examen pe care actuala conducere îl dă în faţa salariaţilor”. „Deocamdată nu se vede această schimbare, dar noi mai sperăm. Salariaţii din complex aşteaptă să se facă aceste corecţii. Sunt câteva sute de favorizaţi. Doar o treime din salariaţii propuşi de conducătorii de unităţi s-au regăsit pe lista cu clase în plus aprobată de Ciurel”, mai spune Pîrvulescu. (A.A.)

Vizualizări: 3,111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: