Pîrvulescu, invitat să plece de la Pandurii. Rolul politic!

Eugen Pîrvulescu, adus la Pandurii să salveze echipa de la retrogradare, este pe picior de plecare. Lipsa de seriozitate a devenit un brand al clubului Pandurii, așa că Pîrvulescu este după o săptămână în situația de a nu avea contract de muncă. Administratorul special Marin Golea, fost lider sindical, refuză să-i semneze contractul, surse din club spunând că pe motive gen: nu are fișă medicală, nu are studii de specialitate. Asta deși Pîrvulescu venea pe postul de delegat, mult sub cel de președinte pe care l-a ocupat anterior.

Pandurii Târgu Jiu este de mulți ani bătaia de joc a politicienilor, asta și din cauză că în AGA și consiliul de administrație au fost politicieni. În vechiul mandat al lui Condescu, pe vremea antrenorului Viorel Hizo, acesta din urmă spunea că este singurul club din țară unde și medicul este numit pe criterii politice. Culoarea politică de atunci era cea portocalie, fiind guvernare PDL, iar finanțarea venind din zona minieră.

După ani de amatorism, echipa părea să se profesionalizeze, a început să producă bani, nu doar să consume, și chiar a ajuns vicecampioană națională și în primăvara europeană. A venit însă la putere PSD, iar Ciurel și Călinoiu, secondați de Cârciumaru și alți pesediști, și-au pus ambiția să-l zboare pe Condescu de la echipă. Au scos la iveală tot felul de matrapazlâcuri, i-au făcut dosar penal și e o chestiune de săptămâni până la prima pronunțare a judecătorilor în cauză. Deocamdată, expertiza de la dosar arată că Marin Condescu are de luat bani de la club, nu de dat, dar asta nu înseamnă că unele lucruri spuse despre el nu sunt adevărate.

Ciurel, Călinoiu și compania au vorbit despre jaful lui Condescu, dar pe mandatul lor s-au cheltuit și mai mulți bani, performanța a dispărut, datoriile au devenit uriașe. Cât au curs banii de la CE Oltenia, nimeni nu s-a plâns. PSD a plecat de la guvernare, au venit tehnocrații, iar ministrul Grigorescu și directorul Ciobotărică au spus STOP! Nu din prima, pentru că săptămâni în șir a încercat Ciobotărică să le spună celor de la club să-și reducă din costuri. Cu alte cuvinte, să fure mai cu măsură. CEO a tăiat finanțarea în ianuarie anul trecut, spre toamnă a venit insolvența, iar în primăvara asta s-a aprobat planul de reorganizare.

Politicienii au revenit în forță

Politicienii făcuseră un pas înapoi în ultimele luni, dar au revenit zilele trecute. L-au adus în Gorj pe Eugen Pîrvulescu, pe care tot ei îl dăduseră afară sub pretextul trântirii unui meci. Părea o soluție bună la un club în care nu prea sunt oameni de fotbal și ăia care sunt nu au chef de muncă. Doar că, ce să vezi, în prima lui zi la Târgu Jiu, Pîrvulescu a fost dus să se fotografieze cu Aurel Popescu, viceprimar cu atribuții de primar și candidat la Primăria Târgu Jiu. Nu poți să te simți decât scârbit de faptul că politicienii nu văd dincolo de interesul lor. Nu mai amintesc aici faptul că Aurel Popescu a fost membru plătit în consiliul de administrație al clubului pe toată perioada asta care a dus clubul în insolvență.

Dar, să trecem peste penibilul politic și să credem că Pîrvulescu poate ajuta echipa. Marin Golea, administratorul special al clubului, și-l dorea încă din iarnă, iar acum o săptămână a declarat presei că va semna contractul. Cel care nu îl vrea la echipă, deși neagă public, este Marin Condescu, fostul șef pe linie sindicală al lui Golea. Condescu zice că îl vrea, dar nu acum, ci la toamnă, că nu depinde de el, ci de Golea, că ce să facă el dacă nu sunt actele în regulă. Știe că nu păcălește pe nimeni, dar spune poezia. Până joi seara, contractul lui Pîrvulescu nu era semnat decât de lichidatorul Consulting Company, nu și de administratorul special Golea. Miercuri și joi s-au tot făcut drumuri ba la directorul CE Oltenia, ba la șeful Consiliului Județean, ba la senatorul Cârciumaru, ba la avocați. Golea nu poate fi schimbat de acționari, deși ei l-au numit, așa că trebuie convins. Informațiile de joi seara erau că va semna contractul lui Pîrvulescu, asta deși dimineața îi ceruseră să predea mașina primită de la club. Între timp au fost unele discuții cu Boza de la CE Oltenia, omul care s-a pupat cu fotbaliștii după meci, dar care după două zile i-a anunțat pe acționari că ar retrage compania de la Pandurii.

Ar mai fi multe de spus, sunt tot felul de zvonuri. Unii vor să pună mâna pe echipă, alții să-și acopere furăciunile din urmă, alții să-și bage un copil sau un nepot pe teren. Cert este un lucru, de jucători își bate toată lumea joc, pentru că interesele lor, ale tuturor decidenților de la Pandurii, nu sunt legate de performanța sportivă. Înainte de meciul cu Chiajna, jucătorilor li s-au promis prime de 500 de euro la victorie. Bineînțeles, nu i-au văzut. Pandurii ar mai avea nevoie de o victorie în meciul cu ASA Tg Mureș ca să spere la rămânerea în Liga I. Oare care va fi următoarea minciună? Dublu sau nimic?

Vizualizări: 2,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: