Pisc Scrădeanu: La anul vor fi disponibilizări la CEO

Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi ordonanţa de urgenţă privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, efectuate în baza planurilor de disponibilizare. La CE Oltenia nu vor fi concedieri în acest an, dar acestea sunt inevitabile anul viitor, anunţă sindicalistul Ion Pisc Scrădeanu.

Prim-vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Ion Pisc Scrădeanu, a declarat ieri că situaţia Complexului Energetic Oltenia este neclară, mai ales după hotărârea de Guvern nepusă în aplicare din pricina Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. Acesta se afla ieri la Ministerul Economiei, pentru a se interesa de soarta hotărârii care ar fi garantat intrarea CE Oltenia în sistemul energetic cu 500 MW.

Pisc Scrădeanu a menţionat că vânzările de energie de la CE Oltenia sunt slabe. Sindicalistul spune că ar trebui să se vândă până la 2000 de MW, iar directorul de la Divizia Energie, Aurel Medinţu, declara că vânzările se duc abia la 1100 de MW. „Trebuie să vândă 1800-2000 de MW, dar nu se întâmplă acest lucru, mai ales că a scăzut foarte mult şi consumul de energie. Ştiţi cum e, atunci când nu mai sunt venituri sunt probleme pentru angajaţi. Ştiu că anul acesta nu vor fi disponibilizări, dar din materialele care circulă, la anul vor fi, însă nu se ştie numărul“, a declarat Pisc Scrădeanu.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: