Piscinele din Gorj, pregătite pentru sezonul estival. Când se deschid!

Vremea capricioasă din ultima perioadă a dat peste cap planurile administratorilor de ştranduri şi piscine din Gorj. Dacă în anii trecuţi aceştia deschideau sezonul estival încă de la sfârşitul lunii mai, de data aceasta piscinele şi ştrandurile rămân închise până în a doua decadă a lunii în curs, unele urmând a fi deschise abia după 15 iunie. Chiar dacă la majoritatea piscinelor s-au făcut renovări, iar proprietarii caută să vină cu surprize, în mare parte preţurile vor rămâne aceleaşi ca vara trecută.

Majoritatea ştrandurilor şi piscinelor din judeţul Gorj îşi deschid porţile week-endul viitor, pe 11 iunie. Pe lângă faptul că au făcut îmbunătăţiri la plaje şi baruri, administratorii au contactat deja DJ şi dansatoare profesioniste. Piscina Casa Danielescu va deschide sezonul estival cu un proiect by Binar şi Rstudio, care promite muzică house în fiecare zi. „Vom deschide piscina de săptămâna viitoare. În momentul de faţă, mai avem nişte lucrări de finalizat, se lucrează la amenajarea unei terase, dar nu ne ajută nici vremea. Vara aceasta am venit cu un nou concept, cu muzică şi DJ, în fiecare zi, nu numai în week-end. De asemenea, vom deschide o nouă terasă, am schimbat aspectul barului, am amenajat şi terasa din apropierea foişorului. Încă nu am stabilit preţurile, dar cu siguranţă nu vor depăşi 15-20 de lei pentru adulţi. La copiii sub 14 ani, noi nu am luat taxă la intrare”, a declarat Adrian Dragu, reprezentant Casa Danielescu.
Şi administratorul piscinei Dumbrava promite aceleaşi preţuri ca vara trecută, dar condiţii mult mai bune. „Iniţial ne planificasem să deschidem încă de week-endul trecut, dar după ce am văzut prognozele meteo am amânat. Cel mai probabil, vom deschide piscina week-endul viitor, pe 11 iunie. Am mai făcut renovări, am mai mărit plaja, dar preţurile vor rămâne acelaşi ca anul trecut, 15 lei biletul şi pentru adulţi şi pentru copii”, a precizat Cristi Şerban, administratorul de la Dumbrava.

Surprize la piscina de pe Insuliţă şi la Arcani
Tot pe data de 11 iunie se vor deschide şi piscina de pe Insuliţă şi cea de la Arcani. „Aş vrea să deschidem piscina week-endul viitor, dacă ne va permite vremea. Sperăm să nu mai fie ploi pentru că nu putem deschide doar pentru o zi-două, trebuie încălzită apa şi nu se merită. În principiu cred că preţurile rămân aceleaşi ca anul trecut. Vom veni cu noutăţi faţă de vara trecută, dar vreau să fie o surpriză”, a declarat Călin Lemnaru, administratorul piscinei Anna Summer Events.
De surprize vor avea parte şi cei care vor ajunge în această vară la piscina de la Arcani. După ce au fost amenajate spaţii de cazare, pe data de 11 iunie, când va fi funcţională piscina, se va deschide şi un nou restaurant. Administratorii piscinei Aprilia Park vor să iasă pe piaţă cu pachete turistice. „Vom gândi nişte pachete cu masă, cazare şi intrare la piscină pentru o zi, trei zile şi o săptămână. Anul trecut am avut solicitări de acest gen din partea celor care vin din afara judeţului. Vara trecută, mai mult de jumătate din clienţii noştri nu au fost din Gorj, au fost din Severin, Craiova, Vâlcea, Petroşani, iar majoritatea au cerut pachete turistice”, a declarat Gabi Ardeleanu, unul dintre administratori. La Arcani, turiştii au posibilitatea să se cazeze la căsuţe, în timpul săptămânii preţul este de 50 de lei/noapte căsuţa cu două locuri şi 100 de lei/noapte căsuţa cu 4 locuri. În week-end, preţurile vor fi de 60 de lei şi respectiv 120 de lei. Deşi nu au stabilit încă preţurile biletelor de intrare la piscină, administratorii spun că acestea vor aproximativ la fel cu cele din vara trecută. În urmă cu un an, se plătea 15 lei de luni până vineri, pentru adulţi; 20 de lei sâmbăta şi 25 de lei/adult duminica. Minorii sub 7 ani au plătit 5 lei, iar elevi/studenţi câte 10 lei.

Staţiunea Săcelu, deschisă pe 15 iunie
Staţiunea Săcelu va da startul sezonului estival pe 15 iunie, asta în condiţiile în care vremea va permite. „Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru deschiderea sezonului estival. Am făcut renovări, am făcut igienizarea, am reparat peretele la bazinul nr.2, care s-a surpat anul trecut din cauza acumulărilor de apă. În momentul de faţă, suntem în negocieri şi cu comisia mixtă de la sindicatele CEO pentru a vedea dacă şi anul acesta vor se vor repartiza bilete la Săcelu. Dacă ne permite vremea, sperăm ca pe 15 iunie să deschidem staţiunea. Încă nu am stabilit preţurile, dar în principiu vom păstra cam aceeaşi taxă de intrare. Anul trecut am avut 10 lei/adult în week-end şi 7-8 lei/adult în cursul săptămânii”, a declarat Ştefan Cherciu, directorul Bazei de Tratament Săcelu.

Vizualizări: 5,963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: