Plagiatul lui Ponta, la mâna Ecaterinei Andronescu

Raportul Universităţii Bucureşti care arată că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat a fost trimis Ministerului Educaţiei, Ecaterina Andronescu spunând, joi, că nu a avut timp să vadă documentul, însă „legea lui Funeriu stabileşte că numai CNE poate analiza plagiatul în cazul demnitarilor“.

Rectorul Universităţii Bucureşti (UB), Mircea Dumitru, a declarat, joi, că raportul a fost trimis în urmă cu o zi Ministerului Educaţiei.
„Raportul cuprinde tot ceea ce am anunţat public de fiecare dată şi poartă semnătura tuturor experţilor care s-au pronunţat pe respectiva lucrare. Raportul a fost semnat de mine, în calitate de rector al Universităţii Bucureşti“, a spus Mircea Dumitru.

Potrivit rectorului UB, din punct de vedere legal, el nu poate face nicio recomandare Ministerului Educației, dar a ţinut să precizeze că a solicitat să fie luate măsurile care se impun.  „Nu putem face noi recomandări, am cerut să fie luate măsurile care se impun în acest caz. Toate datele privind opiniile specialiștilor cu privire la teza de doctorat a lui Victor Ponta sunt postate pe site-ul Universității București“, a mai spus rectorul, care a fost prezent la preluarea Vilei Noel de la Institutul Francez.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, prezentă şi ea la eveni­mentul de joi, a spus că a aflat despre raportul trimis Comisiei juridice de către Universitatea București, dar că nu a avut timp să îl citească.
„Am aflat că a ajuns acel raport. Nu am avut timp să îl citesc“, a precizat Andronescu. Întrebată dacă ar putea lua vreo măsură în condițiile în care legea prevede că numai Consiliul Național de Etică poate judeca plagiatul în cazul demnitarilor, Ecaterina Andronescu a spus că „este legea domnului Funeriu“. „Legea domnului Funeriu stabilește că numai CNE poate analiza plagiatul în cazul demnitarilor“, a precizat ministrul Educației, precizând că va citi raportul UB.

Ministrul Ecaterina Andronescu nu a vrut să precizeze dacă va lua vreo măsură în acest caz, mulțumindu-se să menționeze că trebuie respectată legea.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: