Plătesc investigaţii care ar trebui să fie gratuite

Policlinica din Târgu Jiu este dotată cu aparatură de ultimă generaţie care nu poate fi încă folosită gratuit de pacienţii asiguraţi din punct de vedere medical. Asta pentru că aparatura nu este contractată de Casa Asigurărilor de Sănătate Gorj, iar pacienţii care au nevoie de fizioterapie, de exemplu, plătesc procedurile sau consulturile.

Cabinetul de ginecologie din Policlinică este dotat cu aparatură nou-nouță, printre care ecograf ultra modern și colposcop. Nu pot fi folosite însă decât contracost, pentru că acestea nu au fost contractate de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Contractarea ar urma să aibă loc în luna august, iar atunci pacienții vor beneficia de investigațiile respective cu un simplu bilet de trimitere. ”Policlinica a beneficiat de multă aparatură nouă, aparatura respectivă trebuie să intre în contractul cu Casa. Aparatura a fost folosită, dar n-a putut să fie raportată la CJAS, activitatea pe aparatele respective, deoarece nu erau prinse in contract. Toată aparatura va fi prinsă și ei ne vor putea deconta serviciile pe care le facem cu aparatura respectivă”, a spus Vasile Stănculete, medic coordonator Policlinică.

Procedurile la balneo, contracost
Și la Balneofizioterapie se întâmplă același lucru. O ședință de kinetoterapie costă 10 lei, iar o procedură galvanică 5 lei. Toate se vor face gratuit pacienților asigurați din luna august, promite conducerea spitalului. ”La Balneofizioterapie avem aparatură nouă per total și servicii mult mai multe pe care le-am putea face. Un număr de 10 aparate ar urma să intre în contract cu Casa. Și la Ginecologie, alte două aparate ar urma să intre în contract și atunci oamenii nu vor mai plăti din buzunar”, a spus Vasile Stănculete, medic coordonator Policlinică.
Conducerea policlinicii speră că odată cu contractarea acestor aparate să crească și mai mult adresabilitatea la unitatea spitalicească, asta în condițiile în care tot mai multe clinici private încep să apară pe piață.

Vizualizări: 3,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: