Platforma România 100, declarația unui premier care tinde să devină erou

Bucureștiul e un oraș al contrastelor. Condus de PSD și plin de cocalari, are colțurile lui de magie și de speranță. Luna aceasta, la București se desfășoară două festivaluri importante la care nu cred că va păși măcar un votant al lui Firea. Unul de film, cu filmele premiate în acest an la Berlin, Cannes și Venezia, și unul de teatru. Așadar, tinerii anti-PSD și anti-partide în general (că așa se cade să fii când ești alfabetizat și român) merg mult prin oraș și văd multe. Printre lucrurile pe care le pot vedea, pe la colțuri misterioase de ziduri, se numără un graffiti cu chipul lui Dacian Cioloș. Fără să exceleze prin charismă sau atitudine, ardeleanul pe treaba lui din fruntea guvernului tinde să devină un erou prin simplul motiv că își face treaba și e clar că nu are alte interese decât cele naționale în spate.
Artistul stradal care a împânzit zidurile orașului cu chipul premierului a dat chiar un interviu în care a spus că, deși e conștient că ceea ce face este ilegal, consideră că merită să riște o amendă sau chiar un dosar penal, dacă rezultatul este consolidarea imaginii unui om care ne poate salva.
Recent, Cioloș a rupt internetul cu ”Platforma România 100”, o declarație politică a unui om care nu vrea să se înscrie în vreun partid, dar vrea (și o spune pentru prima oară răspicat) să continue să guverneze țara. Premierul a înțeles că imaginea partidelor s-a degradat atât de mult încât acestea nu mai pot reprezenta un răspuns la nevoile cetățeanului nou, iar presiunea publică asupra acestora nu are decât un singur final posibil: o explozie care va mătura PSD-ul, PNL-ul și celelalte clici de mârlani de pe scenă și din viața publică. Vă las cu cele ”10 principii ale unei guvernări pentru cetățeni”, de la Cioloș-eroul citire:
1.Susțin o Românie fără corupție.
2.Susțin o Românie cu o clasă politică responsabilă.
3.Susțin o Românie guvernată cu bun simț.
4.Susțin o Românie în care fiecare muncește și este plătit cinstit.
5.Susțin o Românie fără sărăcie.
6.Susțin o Românie cu o economie competitivă.
7.Susțin o Românie cu adevărat educată.
8.Susțin o Românie sănătoasă.
9.Susțin o Românie care contează în Uniunea Europeană și în NATO.
10.Susțin o Românie a tuturor românilor.
Dacă vreți să vedeți cum detaliază premierul și echipa lui aceste puncte și, eventual, să semnați pentru ele, intrați pe ro100.ro și haideți să vedem ce putem face pentru ca partidele de astăzi fie să dispară, fie să se reformeze cu adevărat, cele care o mai pot face din punct de vedere moral.

Vizualizări: 478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: